MHP İzmir’de Büyük Çatlak

MHP İzmir’de Büyük Çatlak
  • 20 Ocak 2016 12:18

1 Kasım seçimlerinde büyük düşüş yaşayan MHP’de olağanüstü kurultay sesleri yükseliyor. İmzacılar olağanüstü kurultay için imza toplamayı bitirdiklerini ve yeterli imza sayısına ulaştıklarını belirtti.

İzmir’de MHP’nin 54 üst kurul delegesinden 25’i olağünüstü Büyük Kongre’nin toplanması için imza verdi. MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Meral Akşener’e destek veren MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, imza toplamak için özel çaba sarf etmediğini öne sürerken İl Başkanı Necat Karataş, imza sayısının 25’in çok altında olduğunu söyledi.

MHP’de olağanüstü kongrenin önünü açacak tüzük değişikliğini isteyen muhalifler, 543 delegeden topladıkları imzayı noter eşliğinde MHP Genel Merkezi’ne teslim etti. İzmir’de 54 üst kurul delegesinin 25’i imza verdi. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’e destek veren MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, teşkilatın birlik ve bütünlüğünün bozulmamasına önem verdiklerini, imza toplamak için özel çaba sarf etmediklerini söyledi. Dervişoğlu, şöyle konuştu:

“Sorumluluk sahibi dava arkadaşlarımız imzalarını bizzat gönül verdikleri adaylara ulaştırarak tarihi sorumluluklarını yerine getirdi. Yeterli sayının misliyle üzerine çıktık. Demokratik ve meşru hak olan kongre toplama talebinin, Genel Merkez tarafından doğru değerlendirileceği kanaatini taşıyorum. Milliyetçi ülkücü hareketin selamati açısından önemli bir karar verme durumundalar. Bu kararın MHP’ye hayırlı olmasını diliyorum. Önemli bir hassasiyet sergileme zamanıdır. Genel Başkan başta olmak üzere Genel Merkez yöneticileri bu sorumluluğu esirgememelidir. Bu sıradan bir kongre talebi değil aynı zamanda iktidar yolculuğudur.”

“İMZA SAYISI 25’İN ÇOK ALTINDA”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise toplanan imza sayısının 25’in altında olduğunu, delegelere imza vermemeleri konusunda herhangi bir baskısı olmadığını söyledi. Karataş, şöyle konuştu:

“Ülkücü duruşumla imza toplamanın doğru olmadığını söyledim. Ancak, kimseye imza vermemesi için baskı yapmadım. Genel Merkez’de benden ve diğer il başkanlarından buna engel olmamızı istemedi. İzmir’de sayı 25’in çok altında. İmza verenler sonradan imzalarını geri çekti. Sayının 15 ya da 25 olması da önemli değil. İmzalar teslim edildi, olağanüstü tüzük kongresinin toplanıp toplanmayacağına Genel Başkan karar verecek. Ben toplanacağını düşünmüyorum. Süreci birlikte izliyoruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.