Metin Güzel Hazırlanmış, Ya Sorular?

Metin Güzel Hazırlanmış, Ya Sorular?
  • 1 Mart 2016 13:37

Gizem Çetinkol- Gazete Ege/ Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sürekli olaylarla ve yolsuzluklarla adı anılan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan iddiaları Belediyede gerçekleştirdiği basın toplantısıyla cevapladı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Arslan, ‘Çiğli Belediyesinde, şirketlerinde ya da CHP’li ilçe Belediyelerinde çalışan ve meclis üyesi olan personeliniz var mı?’ Sorusuna ilginç bir cevap verdi. Başkan Arslan, “Bildiğim kadarıyla yok, bilmiyorum sizin bildiğiniz var mı?” yanıtını verdi.

Kulislerde dolaşan konulardan biri olan CHP’li eski il başkanlarından biriyle ortaklığı olduğu söylentilerinin de sorulduğu Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan iddiayı yalanlayarak, “hiçbir eski il başkanıyla ortaklığım yok” dedi.

Öte yandan Başkan Arslan, yeğeni Niyazi Arslan’ın Çibel şirketine Genel Müdür olarak atandığı tarihe dikkat çekerek,” Gazete haberlerinde adı geçen Niyazi Arslan belediyemizin hakim ortağı olduğu Çibel Limidet Şirketi’ne 2014 Mart ayı içerisinde genel müdür olarak atanmıştır. Ben ise göreve 04.04.2014 tarihinde başladım. Yani belediye başkanı seçildiğimde, Niyazi Arslan zaten şirketin genel müdürüydü. Niyazi Arslan’ı ben genel müdür olarak atamadım” dedi. Ancak Başkan Arslan’ın başkanlığa aday olacağı 10 Şubat 2014’te belli olmuştu.

Başkan Arslan hakkında çıkan haber ve iddiaların açıklamasını şöyle yaptı;

29.02.2016 tarihli bir gazetede yer alan Çiğli Belediyesi’nde yolsuzluk ve skandallar peş peşe patlıyor haberi ile ilgili olarak siz değerli basın mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duydum.

2014 Sayıştay denetim raporlarına atıfta bulunup belediyemizin iki şirketinin genel müdürlerinin özel yaşamlarının ele alınması ve belediyemizde suçlamalarda bulunulması etik değildir.

1-Gazete haberlerinde adı geçen Ali Karabay, yine belediyemizin hakim ortağı olduğu Çiğli-Bel LTD. ŞTİ’nin genel müdürüdür. Belediyemizin sosyal tesisi olan Akvaryum Kafe Restoran da Çiğli-Bel tarafından işletilmektedir. Çiğli-Bel’in belediyeye araç kiralama gibi bir faaliyeti yoktur.

Çiğli-Bel Ltd. Şirketi mali müşavirlerin denetiminde sürekli kontrol altındadır. Ali Karabay’ın genel müdür olduğu Çiğli-Bel LTD. ŞTİ’nde herhangi bir suistimali ve yolsuzluğu söz konusu değildir.

2-Gazete haberlerinde adı geçen Dilek Bilgin; benden önceki belediye başkanının görevi döneminde belediyemizin hizmet taşeronluğu işini yürüten Kafesan LTD. ŞTİ’nde göreve başlatılmıştır. Ben göreve başladıktan sonra da çalışmaya devam etmiştir. Verdiğimiz görevler ve ürettiği hizmetler çerçevesinde aldığı maaşı hak ederek çalışmıştır. Ancak sosyal medyada kendisine yapılan linç girişimine kayıtsız kalmayıp istifa etmek zorunda kalmıştır.

3-CHP Çiğli İlçe Başkanımız Zeynel Mertoğlu, sivil toplum örgütlerinde yöneticiliği de olan bir siyasetçidir. Belediyemizde şirket personeli olarak çalışırken CHP Çiğli İlçe Başkanlığı görevine talip olmuştur. Seçimler sırasında bir takım haksız eleştiriler karşısında işinden istifa etmiştir. İlçe başkanı seçildikten sonra daha önce belediyemizde çalıştığı görevdeki başarısı göz önüne alınarak tekrar Kafesan LTD. ŞTİ’nde göreve başlatılmıştır. Verilen görevler çerçevesinde işini yaparak, emeğinin karşılığı aldığı maaşı hak ederek çalışmaktadır. Haberde sözü geçen miktarda da bir ücret almamaktadır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

4-Binek araçların belediye kayıtlarında görülmediği yalan ve yanlıştır. Tam tersi kayıtlarımızda görülmektedir. Ancak talepte bulunan belediyelere ve kardeş belediyelere hibe olarak verilmişlerdir. Ancak üzerlerinde haciz işlemi olduğu için noter kaydı işlemi yapılmamış ve kayıtlarımızdan düşülmemiştir

5-Kayıp diye yazılan cep telefonları ve bilgisayarlar da kayıp olmayıp görevliler tarafından kullanım yerleri tespit edilmiş ve Sayıştay müfettişlerine bildirilmiştir.

6-Belediyemize teslim edilmesi gereken 173 daire ve 8 dükkan ile ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. Belediyemizin üç ayrı gayrimenkulüne 10.06.1998 tarihinde alınan 70 ve 72 nolu belediye meclis kararlarına binaen kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile yapılmalarıyla ilgili ihaleye çıkarılmış, süreç içinde belediye başkanı olurları ve encümen kararları ile devirleri yapılmış süre uzatımları verilmiştir. En son 06.12.2013 tarihinde gayrimenkulleri kat karşılığı sözleşmeyle yapan firmalara 4 yıllık süre uzatımı verilmiştir.

04.04.2014 tarihinde göreve geldiğimden sonra yaptığım araştırmalar sonucunda; yapılıp teslim edilmeyen dairelerin var olduğunu öğrendim. İlgili yüklenici firmalara 17.07.2014 tarihinde ihtar çektirerek, belediyemizin hisselerine düşen inşatların tamamlanarak belediyemize teslim edilmelerini talep ettim. Ayrıca 2014 yılı Sayıştay denetlemelerinde konu incelemeye alınmıştır. Sayıştay soruşturma süreci devam etmektedir. Belediyemizde verilen süre uzatımları çerçevesinde işlemlerin yaptırılması konusunda gerekli ikazları yapmaya devam etmekteyiz. İnşaatlar yapılıp belediyeye teslim edilmediği takdirde hukuki yollara başvurup belediyemizin haklarını yargı yoluyla takip edeceğiz.

2015 Nisan ayında gündeme getirilen bu konulara 13.04.2015 tarihinde bir basın açıklamasıyla cevap vermiştik. Ancak ilginçtir ki aynı konular bu yıl yine ısıtılarak, sanki yeni bir olaymış gibi tekrar gündeme getirilmiştir. Bu tür haberler Çiğli ve İzmir’de herkes tarafından gözle görülen Çiğli Belediyesi’nin başarısını gölgeleme haberleridir. AKP’nin Çiğlimize yönelik siyasi çalışmalarının bir tezgâhıdır.

Çiğli halkı beni çok iyi tanımaktadır. Belediyemizde bir takım yanlışların ve suistimallerin yapılmasına hiçbir zaman yol vermeyeceğim. Muslukları kapatılan bazı kişilerin ve ayrıca birileri adına hareket eden bazı yayın kuruluşlarının, belediyemize yönelik giderek artan saldırılarına hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz.

Asparagas haberler ile şahsımıza yapılan haksız saldırılara karşı da yargı önünde haber soracağız.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.