Merkür’ün Güneş önünden geçişi Büyükpark’ta görüldü

Merkür’ün Güneş önünden geçişi Büyükpark’ta görüldü
  • 10 Mayıs 2016 08:30

Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olan ve 100 yılda sadece 13’kez gerçekleşen Merkür’ün güneşin önünden geçişi, Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla Büyükpark’ta kurulan teleskoplarla izlendi. Bornova Belediyesi’nin, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle birlikte düzenledikleri etkinlik büyük ilgi gördü.

Merkür’ün Güneş önünden geçişi Büyükpark’ta görüldü

Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda 100 yılda sadece 13 kez görülen Merkür Gezegeni’nin Güneş önünden geçişi, Büyük Park’ta kurulan teleskoplarla izlendi. Bornova Belediyesi’nin, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle birlikte düzenledikleri etkinlikte yılın gökyüzü olayı 6 saat boyunca büyük ilgi gördü. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki astronomi öğretmenleri ile projede yer alan üniversite öğrencileri, katılımcılara astronomi ve gök olayları hakkında bilgiler de verdi.

Merkür’ün Güneş önünden geçişi Büyükpark’ta görüldü

Merkür’ün Güneş önünden geçişinin,  önemli bir gök olayı olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serdar Evren, “Bir gezegenin bir yıldızın önünden geçmesi çok nadir rastlanan bir olaydır. Adeta bir görsel şölendir. Burada kurulan teleskoplarla bu olayı gözlemliyoruz. Bornova Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkür ederiz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, gök olayları hakkında uzmanlardan bilgi alarak, teleskopla gözlem yaptı. Başkan Atila, “Bornovamız bir eğitim kenti. 100 yılda 13 kez yaşanan bu olayı burada vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Çocukların büyük ilgi gösterdiğini görmek bizi çok mutlu etti. Bornovalılar bu önemli gökyüzü olayını görebilme ayrıcalığını yaşadı”dedi.

Fotoğrafaltı:

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.