Menemen Belediye’si 50 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Menemen Belediye’si 50 yıllık ulaşım sorununu çözdü
  • 24 Ocak 2020 18:49

Başkan Serdar Aksoy: “200 bin nüfusa yaklaşan Menemen’de 20 bin nüfusluk kasaba mantığı artık son buldu

Menemen’in 50 yıldır çözülemeyen kent içi ulaşım sorununu Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoyodalarla bir araya gelerek çözüme kavuşturdu.

Menemen Belediyesi uzun yıllardır devam eden kent içi ulaşım sorununu Otobüsçüler Kooperatifi, Şoförler Odası ve Minibüsçüler Odası ile bir araya gelerek 42 araçla birlikte çözüme kavuşturdu. Menemen halkının yıllardır yaşadığı sıkıntıların çözümü adına gerçekleşen projenin tanıtım toplantısına Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet Demirel, Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çember katıldı.

Menemen Belediye’si 50 yıllık ulaşım sorununu çözdü

 

Başkan Aksoy: Odalarımızla omuz omuza ulaşım sorununu çözdük”

Menemen’de devrim niteliğinde bir proje hayata geçirdikleriniaçıklayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “200 bin nüfusa yaklaşan Menemen’in ulaşımın 20 bin nüfusluk kasaba mantığı artık son buldu. Yeni dönemle ve alınan kararlarla birlikte hem Menemen ve İzmir halkı hem de otobüs ve minibüsçü esnafımız rahat edecek” ifadelerini kullandı.

Menemen açısından tarihi bir gün olduğunu söyleyen Başkan Aksoy, “Oda başkanlarımız ile birlikte Menemen’in kadim sorunu haline gelmiş ulaşım sorununu el birliğiyle çözdük. Başkan seçilmeden önce ulaşımla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe, UKOME yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda devrim niteliğinde kararlar alındı. Menemen Kent 2 arasına 5 araç, Menemen Ulukent arasına 15 araç, Menemen Villakent arasına 5 araç ve Menemen Belediye Evleri arasına 5 araç tahsis edildi. Daha önce Yahşelli bölgesi ile ilgili yaşanan ulaşım sorunu da Emiralem’e giden otobüslerin buraya da gitmesi sağlanarak çözüldü. Ayrıca, Menemen- Çavuşköy, Musabey, Kesikköy, Maltepe güzergahında faaliyet gösteren 11 araçtan 3 tanesinin buradan Menemen-Asarlık güzergahına aktarılmasına karar verildi. Bu projeyle Menemende ulaşım sıkıntısı minimuma inmiş oldu. Menemen merkez ile mahalleler arasında olan kopukluk artık giderildi” şeklinde konuştu.

Menemen Belediye’si 50 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Menemen artık kentli olmuştur”

Yeni hizmete soktukları 42 araçla Menemen’in iç ulaşım sorununun Pazartesi gününden itibaren minimuma ineceğini açıklayan Aksoy, Alınan bu kararlarla Menemen artık kentli olmuştur. İç ulaşım sıkıntısı ortadan kalkmıştır. Menemen Belediyesi, odalar ve STK’lar bir araya gelerek, koordinasyon halinde çalıştık ve Büyükşehir Belediyesi’nden olumlu cevabımızı aldık. Bu, İzmir’de Menemenle alakalı algının kalkması noktasında önemli bir adımdır. Menemendeki esnaf odaları kendi aralarında anlaşamıyor algısı bu iş birliğiyle yıkılmış oldu. Artık nüfusu 200 bine yaklaşan Menemen kendi iç ulaşımını sağlar hale gelmiştir” açıklamasını yaptı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

“Menemen Garajı’nı yenileniyoruz

Menemen’de garajın değişmesi gerektiğinin altını çizen, kısa bir zamanda bu yönde çalışmalara başlayarak Menemen’e yeni bir garaj kazandıracaklarını belirten Aksoy, “Mekanlar değiştikçe insanlar da değişir. 50 yıllık geçmişe sahip olan Menemen Garajı’nı vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi ve orada bulunan esnafımızın da rahat edebilmesi için yeniliyor ve modernleştiriyoruz. Bu modernleşme yanında şoförler için eğitimlerimiz, psikolojik destek çalışmalarımız olacak. Hem İzmir hem Menemen’de minibüsçülerimiz ile ilgili olan kötü algıyı yeni garajla birlikte yıkacağız” şeklinde konuştu.

Menemen Belediye’si 50 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Şoförler Odası’ndan Aksoy’a tam destek

Aksoy’un ardından konuşan Şoförler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, “Bugün heyecanımı tarif etmem mümkün değil. Bize sahip çıkan bir belediye başkanımız var. Bu birlik beraberlikle büyük bir sorun haline gelmiş olan ulaşım sorununu çözmüş olduk. Yeni düzenlemeye göre İzmir- Menemen arasında hizmet veren dolmuş ve otobüsler tek sıra gidip gelecek. Dolmuş kalkış periyodları 2 dakikadan 5 dakikaya çıkacak. Böylece dolmuşların birbirini geçme ve yolcu kapma mücadelesi son bulacak. Bu devrim niteliğinde bir karardır” dedi.

Projenin mimarı Başkan Serdar Aksoy

Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çember ise toplantıda yaptığı açıklamada, “Bu projenin baş mimarı Serdar Aksoy’dur. Daha önce girişimler yapmış ama sonuç alamamıştık. 31 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanımızla bir araya gelerek sorunlarımızı iletmiştik. Belediye Başkanımız kısa bir zaman içerisinde gerek ESHOT ve gerekse UKOME ile görüşmeler yaparak konuyu sonuca ulaştırdı. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.