Meles Çayı için tasarım yarışması açıldı

Meles Çayı için tasarım yarışması açıldı
  • 17 Ocak 2020 10:41

 İzmir Büyükşehir Belediyesi doğa mirası Meles Çayı ve yakın çevresi için tasarım yarışması açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentleşme nedeniyle doğal niteliklerini önemli oranda yitiren Meles Çayı ve Yeşildere Vadisi için tasarım yarışması açtı. Yarışmayla Meles Çayı ve Yeşildere Vadisi’nin ekolojik ve kentsel omurga olarak ele alındığı özgün, nitelikli fikirlerin ve iklim krizinin etkilerine dirençli kent vizyonu stratejilerinin elde edilmesi amaçlanıyor.

“Kentsel ve Ekolojik Omurga Olarak Meles Çayı Ulusal Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” için başvurular 13 Mayıs 2020’de sona erecek. Jüri 30 Mayıs 2020’de toplanacak ve sonuçlar 8 Haziran 2020’de açıklanacak.

Meles Çayı için tasarım yarışması açıldı

Ekolojik koridor olacak

Kent içindeki yeşil alan varlığını artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Altyapı Stratejisi’nin öncelikli eylem planı olarak Meles Çayı ve çevresini kentin ekolojik omurgası haline getirmeyi hedefliyor. Bu sayede Orman İzmir Kampanyası’ndaki yeşil koridorlar hedefi için de yeni bir adım atılmış olacak. Proje Kervan Köprüsü, Kızılçullu Su Kemerleri, Halkapınar Gölü gibi değerlerin gün ışığına çıkarılmasında kritik bir işlev görecek.

Jüride kimler var?

Jüri başkanlığını Mimar ve Kentsel Tasarımcı Dr. Devrim Çimen’in yaptığı fikir yarışmasının asil jüri üyeleri Biyolog ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Ferdi Akarsu, Mimar Doç. Dr. Deniz Aslan, Peyzaj Mimarı Sunay Erdem, Peyzaj Mimarı ve Çevre Tasarımcısı Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Mimar Prof. Dr. Arda İnceoğlu ve Şehir Plancısı Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu’ndan oluşuyor.

Danışman jüri üyeleri ise Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Alper Baba, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Zeliha Demirel, Mimar Prof. Dr. Deniz Güner, Biyolog Doç. Dr. Serdar Şenol ve Mimar Hasan Topal şeklinde sıralanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.