“Mahkumlar İnsanlık Dışı Şartlara Maruz Bırakılıyor”

“Mahkumlar İnsanlık Dışı Şartlara Maruz Bırakılıyor”
  • 17 Şubat 2016 13:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, cezaevlerinde artan doluluk oranını Meclis gündemine taşıdı. AKP iktidarı döneminde tutuklu ve hükümlü sayısının sürekli artış gösterdiğini belirten CHP Milletvekili Sertel, “Cezaevleri dolup, taşıyor. Tutuklu ve hükümlüler insanlık dışı şartlarda cezalarını çekmek zorunda bırakılıyor. Öyleki birçok mahkum yerde birbiri üstüne yatmak zorunda kalıyor. İnsan hak ve özgürlükleri çiğneniyor” dedi.

Toplumun tüm kesimlerinden telefon aldığını belirten Atila Sertel, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada cep telefonu numarasını da (0533 293 01 00) söyleyerek, vatandaşların arayabileceğini belirtti. Kahramanmaraş Açık Cezaevi’ndeki bir mahkumun kendisini aradığını ve cezaevi şartlarını anlattığını ifade eden Sertel, şunları söyledi:

KAPASİTE 160, YATAN 410

“Kahramanmaraş Açık Cezaevi’nden bir mahkûm aradı beni. Bu cezaevi, 160 kişilik ancak şu anda 410 kişi bu cezaevinde yatıyor. Aynı cezaevinin kapalı kısmı ise 750 kişilik, o kısımda da bin 160 kişi yatıyor. Arayan kişi, yatak olmadığı için yerde yattıklarını, gece tuvalete kalkanların diğerlerinin üstüne basarak geçmek zorunda kaldığını ifade ediyor. Tutuklu ve mahkumlar insanlık dışı şartlarda iki kere cezaya mahkum ediliyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002’den sonra mahkûm sayısında hızla artış gözlendi. 2005’te bu rakam 55 bin 870 iken 2015’te 170 bine ulaşmış. Şimdi de ne yazık ki 200 binlere ulaşmış vaziyette.”

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.