Madenci ailelere “can suyu” olacak

Madenci ailelere “can suyu” olacak
  • 27 Haziran 2016 08:13

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlayabilmek amacıyla “ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımını” sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 845 üreticiye 3 bin 309 koyun ve keçi dağıtımı yaptı. Projeden yararlananlar arasında, Kınık’taki maden faciasında yakınlarını kaybeden 12 aile de vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan “üreticiye ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımına” hız kesmeden devam ediyor.  Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçiren İzmir’in yerel yönetimi, Kınık’ta üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımının üçüncü etabını da tamamladı.

Madenci ailelere “can suyu” olacak

“Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan Kınıklı 166 üreticiye 616 adet koyun ve keçi dağıtıldı. Dağıtımlarla ilgili kura çekimine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan da katıldı. Üreticiler arasında, 13 Mayıs 2014 yılında Soma’da meydana gelen faciada yakınlarını kaybeden 12 madenci ailesi de vardı.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile bugüne kadar toplam 845 üreticiye 3 bin 309 adet hayvan dağıtıldı. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı 3 bin 596’du ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmaları devam eden Kiraz, Bergama, Seferihisar, Menderes ve Selçuk’ta önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvan dağıtımına devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.