Londra’da 24 katlı binada yangın; 50 kişi yaralandı, can kaybı var!

Londra’da 24 katlı binada yangın; 50 kişi yaralandı, can kaybı var!
  • 14 Haziran 2017 13:11

Londra’nın batısında bulunan Latimer Road’da 120 daireli 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 200 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Bazı görgü tanıkları da binadan atlayanlar olduğunu iddia etti. Olayda 50 kişi yaralandı. Yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı düşünülüyor. Londra itfaiyesi yangında can kaybı olduğunu belirtirken, ölü sayısının henüz bilinmediği ifade edildi. CNN Türk Londra Temsilcisi binada yaşayan Türk ailelerinin de bulunduğunu belirtti. Londra itfaiyesinden yapılan son açıklamada “İnceleme tamamlandı, yanan binanın çökme riski yok” denildi.

Yangın nasıl çıktı?

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

Binanın çökme tehlikesi yok

Binanın çökme tehlikesi bulunduğu iddia edilmişti. Londra itfaiyesinden açıklamada inceleme tamamlandığını, yanan binanın çökme riskinin olmadığı belirtildi.

İlk resmi açıklama: 30 yaralı var

Londra itfaiyesi, yaralanan 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Operasyon Yardımcı Direktörü Stuart Crichton, “Yangının ardından, Londra’daki hastanelere 30 hastayı götürdüğümüzü teyit ederiz” dedi. 30 kişinin yaralı olduğunun öğrenilmesinden yaklaşık bir saat sonra hayatını kaybedenlerin olduğu bildirildi.

 Zaman ilerledikçe yaralı sayısı artıyor. Son olarak LondralI yetkililer, yaralanan 50 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı. 

Binada Türk aileler de varmış

CNN Türk Londra temsilcisi Metin Güneş, yangının meydana gelen binada yaşayan Türk aileleri olduğunu açıkladı. Bölgenin Müslüman nüfusunun yoğun olduğu bir bölge olduğu bildirilirken, Ramazan nedeniyle binada yaşayanların sahura kalktığı için kendilerini kurtarabildikleri aktarıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.