Logo Talihsizliği!

Logo Talihsizliği!
  • 21 Ocak 2016 12:00

İzmir’de Hayrettin, Vahit, Ali kardeşler, soyadlarından marka yaratarak 1984 yılında ‘Uçak Kardeşler’ şirketini kurdu. Seferihisar merkezli şirket ülkenin birçok ilinde şube açtı. Üretimin yüzde 50’sini iç pazara satan şirket, yüzde 50’yi Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyordu.

Türkiye’nin 24 Kasım’da Rus uçağını düşürmesiyle başlayan krizin ardından ihracatın yüzde 60’ının gerçekleştirdikleri Rusya’ya ürün satışı durma noktasına geldi. Rusya’ya portakal, mandalin, greyfurt, nar, limon, çekirdeksiz sofralık üzüm ve domates satan Uçak Kardeşler, ambargo nedeniyle 1 Ocak sonrası ülkeye sadece limon, greyfurt ve nar satabildi.

Logo Talihsizliği!

Şirketin ortağı Hayrettin Uçak, firma isminin ve ambleminin kriz daha da tırmandırdığını belirterek, şöyle konuştu: “Uçak düşürüldükten sonra 10 gün içinde malların Rusya’ya girişiyle ilgili sıkıntı yaşamaya başladık. Kendi tırlarımızla gönderiyorduk ama tırları almadılar başka ülkelere yönlendirdik, kendi ülkemizde sattık. 1 Ocak’tan sonra da sadece üç ürüne izin verildi. Biz her meyvanın üzerine ismimizin yazılı olduğu amblemimizi sticker olarak yapıştırıyoruz. Çünkü bu bizim dünyada bilinen markamız. Orada mal verdiğimiz şirketler ‘hem uçağımızı düşürüyorsunuz hem de dalga geçer gibi uçak resmiyle ürün gönderiyorsunuz’ dedi. Sanki kasıtlı yapmışız gibi bu ilginç bir tesadüf. Uçak düşürmeyle firmamızın adını bağdaştırdılar. Ürünlerimiz geri döndü. Bizim için sorun değil. Sosyal medyada bile mesele oldu. Zaten artık üç ürünü de göndermeyeceğiz. Rusya tepki gösterdi diye 31 yıllık şirketin adını değiştirecek değilim. İlk etapta zorlandık ama alternatif pazarlar bulduk. Arabistan’a, İsrail’e, Dubai’ye satıyoruz.”

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.