Levent Piriştina’dan Radyo Romantik Türk’e samimi açıklamalar

  • 15 Mart 2017 15:38

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu oldu. Başkan Piriştina referandum çalışmaları ve Buca’daki hizmetlerle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Buca’daki Demokrasi ve Hayır Evi’ne yapılan saldırıyla ilgili henüz emniyetten bir bilgi gelmediğini belirten Piriştina, “Maalesef şu anda Türkiye’nin geldiği durum bu. Siyasetçiler o kadar kutuplaştırdı ki ülkeyi gençler de kendilerini kanıtlamak için böyle davranışlara giriyor. Çok acı. Tam tersi siyasette nezaketin bize örnek olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Çocuğun her istediğini yapıyor muyuz?

Sistem birbirini denetler, insanız hepimiz hata yapabiliriz, yorgun düşebiliriz, kandırılabiliriz. Tüm yetkileri bir kişiye teslim etmek kabul edilebilir bir şey değil. 18 Madde tartışılabilir ama temelinde bu olduğu için kabul etmiyoruz.

Ailemizde böyle miyiz? Çocuğun her istediğini yapıyor muyuz? Birbirimize danışıyoruz, eşimize soruyoruz. Amerika örneği veriyorlar. Amerika’da böyle mi alakası yok. Senatoya kendini kabul ettirmek için akla karayı seçiyorsun.

Asıl hedef üniter yapıyı bozmak

Beni en çok endişelendiren de 18 maddenin arkasındaki asıl hedef. O da üniter yapıyı bozmak., federatif yapıya geçmek. Derseniz ki Levent bunu nasıl kanıtlayacaksın, tabii ki kanıtlayamam ama siyasette budur. Arkadan geleni görmek…

Eşitlik böyle olmaz

Devletin vatana tehdit oluşturan bir yapının mallarına el koymasında bir sıkıntı yok. Ama sonrasında bu malları halka hizmet yerine kullanmayıp parti hizmetine açarsa o zaman doğru olmaz. Buca’da da bunu yaptılar el koydukları okulu seçim koordinasyon merkezi yaptılar. Madem öyle ver bana da yarısı evet ofisi olsun yarısı hayır ofisi olsun kararı halkımız takdir etsin.

Milli Eğitim Bakanı derse mi girecek?

18 yaşındaki çocuğu nasıl milletvekili yapacaksınız ki. Çocuk derse milletvekili olarak mı girecek? Ya da çocuk Milli Eğitim Bakanı olmuş lisede derse giriyor, olacak iş mi ? Şu an mecliste 25 yaşında vekil var mı? Yok. Kadın kotalarını dolduramıyorlar daha. Sen önce bunları yap sonra 18 yaş de. Biz bu işe rasyonel bakıyoruz.

Diplomatik tavır konmalı

Kimse kimseye bir şey danışmaz oldu. Ben hükumetim ben yaparım. Olmaz böyle. Çağırsana meclise grubu olan partileri. Sor bir kere biz bu Hollanda’ya ne yapalım diye. Portakal kesmeler, inek kesmeler.. Olacak iş değil. Garip bir ülke olduk. Bürokratik bir dille çözülmeli. Diplomatik bir tavır konulmalı. Bunları Cumhurbaşkanı’nın uyarması lazım. Başbakanı var, Dışişleri Bakanı var. Anlamaya fırsat kalmadan 25 tane tepki veriyoruz. Halbuki Binali Bey demiş 14’ünden sonra gidelim diye. Ama bakıyoruz bizim Bakanlar atlamışlar arabaya kaçarak gidiyorlar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BORNOVA 1877'DEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANS
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.