Kurban satış yerlerine sıkı denetim

Kurban satış yerlerine sıkı denetim
  • 3 Eylül 2016 08:30

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Konak Belediyesi, Yeşildere’de kurulan kurban satış ve kesim alanına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bayram öncesi işi sıkı tutan Zabıta ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler satış yapılan alanın temizliği ile hayvan sağlığı yönünden uygunluğunu kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde genel sağlık taramasından geçirilerek satışa getirilen hayvanların küpe ve karnelerine de bakılıyor.

İBADET YAPARKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

İzmirlilerin kurban ibadetlerini daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmeleri adına yürütülen kontrollere ek olarak kurbanlık hayvanların usullere uygun olarak kesiminin gerçekleştirilmesi için de gerekli tedbirler alındı. Kesim yapılacak alanları denetleyen yetkililer vatandaşlara kurban ibadetlerini yerine getirirken sağlıklarını riske atmamaları konusunda uyarıda bulundu. Kurbanın alımı ve kesimi sırasında belirtilen hususlara mutlaka uyulması gerektiği vurgulanırken, iyi koşullarda yetiştirilmemiş sağlıksız hayvanların alınıp, kesilmesinin insan sağlığı açısından ciddi sorunlar doğuracağına dikkat çekildi.

KAÇAK KESİME İZİN YOK

Öte yandan vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışan Konak Belediyesi, belirlenen kesim alanları dışındaki alanlarda kaçak kesim yapanlara göz açtırmayacak. Cadde kenarları, sokak araları, yeşil alanlar ve otoparklarda kesim yapılmasına izin verilmeyecek. Bayram boyunca görev yapacak olan ekipler kaçak kesim yapanlara anında müdahale edecek. Belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesilecek. Konak Belediyesi, bayramın ilk günü Yeşildere’deki kurban kesim alanına gelen vatandaşlara ücretsiz çay, kahve ve meşrubat ikramı yapacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.