Konumuz: “Ege Zeybekleri’ “

Konumuz: “Ege Zeybekleri’ “
  • 22 Şubat 2016 08:32

Kent tarihinin ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirliler’i değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay gazeteci –yazar Ahmet Gürel’in konuk olduğu “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservaturı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir olacak.

24 Şubat Çarşamba günü saat 18.00’da başlayacak söyleşinin konusu “Ege’de Zeybekler” olacak. Karademir, Ege Zeybekleri’nin yaşam kültürü, kıyafet ve yöresel oyunları ile bilgiler verecek. Programda kısa bir zeybek gösterisi de olacak.

Konumuz: "Ege Zeybekleri' "

1965 yılında amatör halk oyunları çalışmalarına başlayan Karademir, 1973 yılında Bursadaki yükseköğrenimi sırasında başladığı saha araştırmaları ile bilimsel çalışmalara ilk adımını attı. Aynızamanda fot oğraf sanatçısı olan Karademir, halk kültürü konulu 21 fotoğraf sergisi açtı. Zeybek danslarını yaygınlaştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Belgelerle ZeybekÖğreniyorum adlı dokuz adet eğitim filmi hazırlayan Karademir,  Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından sahneye konulan Sarı Zeybek adlı gösterimde Atatürk’ü canlandırdı.

Hazırladığı halk oyunları grupları ile yurt içi ve yurt dışı festivallere katılan Karademir,  30dan fazla Türkiye birinciliği ödülü kazandı.  Karademir, “Yörüklerde Oyun Geleneği” ve “Üç Mehmet’in Dansı” projelerinin de yönetmenliğini yaptı.

Kent kültürüyle yakından ilgilenen İzmirliler, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki söyleşi programını www.apikam.org.tr adresinden takip edebilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.