Konak’ta tema ‘Herkes için adalet’

Konak’ta tema ‘Herkes için adalet’
  • 4 Temmuz 2017 11:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde 19 günü geride bırakan ‘Adalet Yürüyüşü’ damgasını vurdu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ve büyük bir katılımla giderek büyüyen ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek veren Başkan Sema Pekdaş ve CHP’li meclis üyeleri toplantıya üzerinde ‘Adalet’ yazan beyaz renkli tişörtler giyerek katıldı. Ankara’dan başlayan ve İstanbul Maltepe’de sona erecek olan yürüyüşe farklı zamanlarda katılarak Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyen Başkan Pekdaş, bu kez İzmir’den ‘Adalet’ taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

ADALET HAVA VE SU KADAR ÖNEMLİ

Pekdaş, meclis açılışında yaptığı konuşmada 19’ncu günü geride bırakan Adalet Yürüyüşü’nün yurtiçi ve yurtdışında büyük ses getirdiğini belirterek, “Türkiye’nin bağımsız yargıya, ifade özgürlüğüne, hukukun üstünlüğüne ve herkes için adalete sahip bir hukuk devleti olması en büyük isteğimizdir. Kalkınma ve gelişme ancak adaletin olduğu bir ülkede mümkündür. Adalet hava ve su kadar önemlidir. Bu nedenle Adalet Yürüyüşü’ne katılanlara da buradan selam gönderiyoruz” dedi.

TEMA ‘ADALET’ OLDU

Başkan Pekdaş’ın konuşmasının ardından meclis gündemine gelen önergeler görüşüldü. Oturumda Konak Belediyesi’nin Temmuz ve Ağustos ayı temasının ‘Adalet Yürüyüşü’ne atıfta bulunularak ‘Herkes için Adalet’ olarak belirlenmesi yönündeki önerge de görüşüldü. Konak Belediye Meclisi’nin 2015 yılının Mart ayında başlattığı tema uygulaması kapsamında her ay farklı bir konu belirleniyor. Bu tema çerçevesinde ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca Konak Belediyesi’nin tüm resmi yazışmalarında ayın temasına uygun logo kullanılıyor. Mayıs ve Haziran aylarında ‘Kentte Gençlik Var’ teması belirlenirken yapılan oylama sonunda Temmuz-Ağustos aylarının teması da ‘Herkes için Adalet’ olarak kabul edildi.

SANATTA KAMU ZARARI OLMAZ

Öte yandan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Konak Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Eflatun Nuri İfade ve Basın Özgürlüğü Ulusal Karikatür Yarışması’ ile ilgili komisyonlardan gelen rapor da oy çokluğuyla kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun verdiği karara AKP grubu ‘kamu zararı’ doğacağı gerekçesiyle red oyu vermesi dikkat çekti. Başkan Sema Pekdaş yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüllerin toplam tutarını açıklayarak, düşük bütçelerde yapılan yarışmaya ‘kamu zararı’ doğacak iddiasıyla red oyu verilmesini eleştirdi. Pekdaş, sanata ve sanatçıya verilen desteğin asla kamu zararı olmadığını dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki’den Kavaklıdere ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.