Konak’ta O Bölgelerde İmar Durdu!

Konak’ta O Bölgelerde İmar Durdu!
  • 14 Şubat 2016 11:03

Konak Belediyesi, Gültepe ve Kemeraltı’ndaki tüm imar işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdülüğü’ne konu ile ilgili resmi yazı gönderen Konak Belediyesi, geçtiğimiz Temmuz ayında yeni planlama çalışmaları için meclis kararı almış bölgede yeni düzenlemenin startını vermişti.

Gültepe Bölgesi’ni kapsayan yerler olan Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı, Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel Mahalleleri’nde planlama çalışmaları bitene kadar hiçbir şekilde binalara ruhsat verilmeyecek, inşaat çalışmaları yapılmayacak. Öte yandan Kemeraltı 2. Etap 2. Bölge kısmında da çalışamlar durdurulurken, Sakarya, Yeni, Ali Reis, Kubilay, Mirali, Ülkü, Süvari, Altay, Tuzcu, Aziziye ve Kadifekale Mahallelerinde de çalışa yapılamayacak.

Belediye, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda kentsel dönüşüm yayası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “riskli alan” ilan edilerek yıkılan ve yeniden yapılan binalarla ilgili sürecin dondurulmasını istedi. Müdürlük de bölgede çalışma yapacak şirketler, müteahhitler ve parsel sahiplerinin mağdur olmaması için planlama çalışmaları tamamlana kadar işlemleri durdurdu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Türkiye 13. Alaçatı Ot Festivali’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.