Konak’ta Meksika rüzgarı esecek

Konak’ta Meksika rüzgarı esecek
  • 12 Eylül 2017 10:45

İzmir’in kalbi Konak’ta Eylül ayı ile birlikte kültür-sanat etkinlikleri de hız kazanmaya başladı. Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliklerin ilkinde Meksika rüzgarı esecek. Aynı gün açılışı yapılacak fotoğraf sergisi ve film günleri ile Meksika-İzmir arasında sanat köprüsü kurulacak.

ÖLÜMSÜZ TANRILAR ÜLKESİ

Dünyanın farklı ülkelerinden sanat dallarını İzmirlilerle buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde aynı gün başlayacak etkinliklerin açılışı son yılların tanınmış Meksikalı fotoğraf sanatçısı Fernando Franco’nun sergisiyle yapılacak. Meksika’nın çağdaş ve başarılı foto-muhabir ve sanatçısı Franco’nun ‘Ölümsüz Tanrılar Ülkesi’ adını verdiği fotoğraf sergisi 13 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılacak. Sergide Meksika’nın güneyinde yer alan, zengin ve çok renkli kültürüyle ülkenin görülmeye değer bölgelerinden olan Oaxaca topraklarının anlattığı birbirinden eşsiz kareler yer alıyor. Meksika Kültür Ataşesi Jose Cardenas’ın da katılması beklenen sergide Oaxaca kültürü için çok önemli bir unsur olan, el yapımı ve doğal renklerdeki kıyafetlerin giyildiği, şeytan maskelerinin takıldığı ve makyajlarının yapıldığı karnavallardan çekilmiş birbirinden güzel fotoğraf kareleri yer alıyor. Sergi 12 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

DÖRT GÜNDE DÖRT FİLM

Meksika rüzgarının eseceği bir diğer etkinlik ise Meksika Film Günleri olacak. Sergiyle aynı günü saat 19.30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışı yapılacak etkinlik kapsamında dört Meksika filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin ücretsiz olduğu film günlerinin açılış gününde ‘Zamanın Başlangıcı’ isimli filmin gösterimi yapılacak. Yönetmenliğini Bernardo Arellano’nun yaptığı 2014 yapımı filmde 90 yaşlarında Antonio ve Bertha çiftinin ülkelerindeki mali ve sosyal kriz nedeniyle sosyal sigorta maaşlarının askıya alınmasından dolayı yaşadıkları sıkıntı ele alınıyor. 1981 yılı doğumlu genç yönetmenin gözünden anlatılan filmde yaşlı karı-kocanın dramı ele alıyor. Dört gün sürecek festivalin ikinci gününde Romano, Cuma günü ise 2012 yılı yapımı Cennetin Göbeğinde filmleri gösterilecek. Festivalin son günü olan Cumartesi 2011 yılı yapımı Eşekler filmi seyirciyle buluşacak. Tüm filmler Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.