Konak’ta mahalle iftarları Zeytinlik’le başladı

Konak’ta mahalle iftarları Zeytinlik’le başladı
  • 11 Haziran 2016 10:41

Konak Belediyesi’nin Ramazan Ayı dolayısıyla düzenlediği mahalle iftarlarının ilki Zeytinlik Mahallesi’nde yapıldı. Tülay Aktaş Parkı’nda kurulan bin kişilik iftar sofrası 7’den 70’e her yaştan mahalleliyi aynı masada buluşturdu. İftara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Konak Belediye meclis üyeleri, Zeytinlik Mahalle Muhtarı Kamil Soydan ile çevre mahallelerin muhtarları katıldı. İftar öncesi masaları tek tek gezen Başkan Pekdaş, vatandaşları selamlayarak Ramazan’ın barış, huzur ve sağlık getirmesi dileklerinde bulundu.

Konak’ta mahalle iftarları Zeytinlik’le başladı

Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar Konak Belediyesi’nce ikram edilen iftar menüsüyle oruçlarını açtı. Zeytinlik sakinleriyle birlikte iftar yapan Başkan Pekdaş da, yemek sonrası mahalleliyle sohbet etti.

Konak’ta mahalle iftarları Zeytinlik’le başladı

5 YILDIR BEKLEDİĞİ EVİNE KAVUŞTU

Başkan Pekdaş, iftar için geldiği Zeytinlik Mahallesi’nde beş yıl önce yıkılan evi Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yeniden yapılan mahalle sakini Nurten Baş’ı da ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin ‘Pamuk teyze’ dediği 63 yaşındaki Baş, Başkan Pekdaş’ı kapıda karşıladı. Çalışamaz durumda olan iki oğluyla birlikte yaşadığı evin 2011 yılında çöktüğünü, bu yüzden 5 yıldır aynı mahallede aylığı 250 lira olan bir evde kirada oturmak zorunda kaldığını anlatan Baş, çöken evinin yeni baştan yapan Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Pekdaş’ın talimatıyla yapılan evine çok yakında taşınacağını söyleyen Baş, artık kira ödemeyecek olmanın mutluluğunu dile getirdi. Hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Baş, “Çocuklarımın sağlık sorunu var. Onlara bağlanan engelli maaşı yetmiyor. Bu yüzden hurda toplayıp, satıyorum. Allah Konak Belediyesi’nden razı olsun. Evimizi bize yeniden yaptı. Yakında taşınacağız ve kira vermekten kurtulacağız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.