Konak’ta halkoyunları şenliği

Konak’ta halkoyunları şenliği
  • 11 Şubat 2019 10:37

Konak Belediyesi ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘İlkokullararası Halkoyunları Şenliği’ düzenlendi. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Konak sınırları içinde eğitim veren ilköğretim okullarından halkoyunu ekipleri katıldı. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Minikler Artvin, Anamur, Mersin, Fethiye yörelerinin yanı sıra Ege’nin vazgeçilmez oyunu Zeybek gösterileriyle beğeni topladı.

Konak’ta halkoyunları şenliği

DEĞERLERİMİZ BİZİ BİZ YAPAR
Şölenin açılış konuşmasını yapan Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, İzmir’de yaşayanların ‘İzmir’de yaşıyorum yerine, güzel İzmir’de yaşıyorum’ dediğini belirterek, “İzmir’i güzel kılanlar İzmir’in güzel insanlarıdır ve güzellikler üreten insanlardır. Tüm güzel insanlara selam olsun. Bizi biz yapan değerlerin başında gelenek ve görenekler vardır. Bunun içinde Halkoyunlarımızda vardır. Bize bunları gösterecek olan gençlerimize, onları yetiştiren öğretmenlerimize ve bu ortamı yaratan Konak Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi. Her biri birbirinden güzel halkoyunlarını başarıyla sahneleyen minikler izleyenlerden büyük alkış aldı. Etkinliğin sonunda tüm çocuklara günün anısına madalya sunulurken okul müdürlerine de plaket takdim edildi.

Konak’ta halkoyunları şenliği

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.