Konak’ta Gergin Meclis

Konak’ta Gergin Meclis
  • 2 Mayıs 2016 19:19

Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş tarafından yönetildi. AK Partili Ömür Şanlı’nın belediyeye ait hisse satışıyla ilgili gündem maddesiyle ilgili olarak, ‘peşkeş’ kelimesini kullanmasına CHP sıralarından tepki geldi. CHP’li Ahmet Karadağ, Şanlı’nın ‘peşkeş’ kelimesini düzeltmesini istedi. Mersinli’de bulunan ve özelleştirme kapsamında yer alan bir alanla ilgili de açıklama yapan Başkan Pekdaş’ın, ‘’Keşke bu alana cami yapılabilse, biz bunu istiyoruz’’ ifadeleri üzerine, AK Partili Şanlı, ‘’ Başkanımın içinden gelmiş bizde bırakıyoruz cami yapsın’’ dedi.
Konak Belediyesi’ne ait 42 m²’lik bir hissenin, diğer hissedar adına satışının görüşüldüğü komisyon raporunda AK Partili Ömür Şanlı’nın, ‘’Bu 42 m²’ler, 5 m²’ler nerelere gidiyor, peşkeş mi çekiliyor. Bu yerlerin kime gittiği ile ilgili bir komisyon oluşturmalı’’ ifadeleri üzerine CHP sıralarından sesler yükseldi. Şanlı’ya cevap veren Pekdaş, ‘’Sizin meclise bir güvensizliğiniz var o zaman’’ dedi.

AK Partili Şanlı’ya cevap vermek için söz alan CHP’li Ahmet Karadağ, ‘’Her şeyden önce ayrı ayrı adalar, ayrı ayrı hisseler var. ‘Peşkeş’ kelimesini Şanlı’dan düzeltmesini istiyorum. Bu komisyonlarda görev alan arkadaşlarımız ister meclis üyesi ister bürokrat olsun , eğer yanlış bir şey varsa belgeli olarak kanıtlanmalı. Ben arkadaşın ‘peşkeş’ kelimesini düzeltmesini istiyorum.Direk şaibe var gibi bir ifade kullanıyorsanız, CHP’nin böyle bir pisliğe, ahlaksızlığa ihtiyacı yok’’ ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili söz alan Başkan Pekdaş, ‘’Planlama ile ilgili belli ilkeler var. Biz kamu görevi yapıyoruz. Seçilen meclis üyeleri, belediye başkanı, belediyede çalışan bürokratlar… Kamu adına iş yapmak, sorun çözme yetkisi bize verilir. Sorunu çözerken de kanuna uygun davranmak zorundayız. İdari olarak yanlış yaptığımız işlerde olabilir. İdarenin her türlü işlem ve denetimi hukuk ve yargı denetimine açıktır. Biz kentin planlamasını yapıyoruz. Kentin Anayasasıdır planlar. 3 m²  5 m² gibi arsalar nedeniyle, ‘’git dava aç nasıl satılırsa satılsın’’ diye millete eziyet için gelmedik. Biz sorun çözmeye geldik. Biz kendimize güveniyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır. Komisyondaki arkadaşlarımızın incelemeden geçirdiğini söylüyorsanız bu doğru değil, arkadaşlar gerekli hassasiyetle çalışıyorlar.  Biz yaptığımız bütün işlemleri şeffaf ve hesap verir bir şekilde tesis ediyoruz. Buralarda biz şekilde şaibeler yaratmak doğru değildir. Komisyon zaten oy birliği ile vermiş bu kararı’’ şeklinde konuştu.
Mersinli’de bulunan ve Özelleştirme kapsamında ‘Park ve Yol’ olarak belirlenen ancak mahkeme tarafından yürütmenin durdurulma kararı verilen alana ‘İbadet Alanı’ ve ‘Cami Alanı’ olarak belirlenmesine yönelik tavsiye kararı alınması önerisine AK Partili Ömür Şanlı’dan eleştiri geldi. Eleştiri üzerine söz alan Başkan Pekdaş, ‘’Maalesef Türkiye’de bu hükümet döneminde kente ait , belediye meclisine ait, demokrasinin gereği olan plan yapma yetkisi pek çok farklı kurumun eline verildi. Çevre Şehircilik, Karayolları, dahil 18-19 kurum plan yapıyor. Onlar kentle uyumlu mu, uyumsuz mu plan yapıyor. Bizde diyoruz ki; ‘’Ey Özelleştirme Kurulu; sen plan yaptın, yaptığın planın yürütmesi mahkemece durduruldu. Bizde sana diyoruz ki ; cami alanın burada olması doğrudur. Bu tavsiye kararıyla bu hususu da göz önünde bulundur. Bu karar masumdur. Biz Ankara’da, masa başından kente ilgili plan yapılmasına karşıyız’’ ifadelerini kullandı.
AK Partili Ömür Şanlı tavsiye kararının masum olmadığını belirterek, ‘’Oraya cami yapılmayacağını sizde biliyorsunuz, siyaseten böyle söylüyorsunuz. Bizim bu maddeye ret vermemizi bekliyorsunuz, ama biz bu rapora ret vermeyeceğiz. Başkanımın içinden gelmiş bizde bırakıyoruz cami yapsın’’  dedi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.