Konak’ta 23 Nisan Coşkusu

Konak’ta 23 Nisan Coşkusu
  • 23 Nisan 2019 16:20

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğünün, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Güzelyalı Fuat Göztepe parkı içinde düzenlediği, 23 Nisan şenliklerine katıldı. Cıvıl cıvıl sesleri ve rengârenk giysileri ile şenlik alanını dolduran çocuklar, gerçekleştirilen aktivitelerle doyasıya eğlendiler.

Çok güzel işler yapacağız

Konak Belediyesinin Güzelyalı Fuat Göztepe parkı içinde düzenlediği şenlik alanı dolduran vatandaşlara ve çocuklara bir konuşma gerçekleştiren Abdül Batur “Bugün önemli bir gün. 23 Nisan 1920’de, bir milletin varoluş mücadelesi yaşanırken, Kurtuluş mücadelesi yaşanırken, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün,  3 yıl sonra kuracağı Cumhuriyetin temellerini attığı çok önemli bir gün. Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu ve en önemlisi de Dünya çapında milli bayramın çocuklara armağan edildiği gün bugün. Onun için buradaki çocuklarımızın,  ileride Başkan, başkan yardımcısı, Milletvekili, Doktor, Mühendis olacak çocuklarımızın Bu aydınlık yüzlerin, çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Çocuklarımızla burada beraber olmak benim için onur, gurur verici ve heyecan verici bir duygu. Bütün velilerimize teşekkür ediyorum. Bugün, biraz sonra çeşitli etkinlikleri çocuklarımız için gerçekleştireceğiz. Konak Belediyesi olarak çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle birlikte, bundan sonra hep birlikte olacağız,  çok güzel işler yapacağız” dedi.

 Atatürkçü çizgide,  Mustafa Kemal’in yolunda

Batur “Siz değerli semt sakinlerimize ayrıca başka bir teşekkür borcum var. Özellikle Güzelyalı ve çevresindeki bölgeden, mahallelerden, 31 Mart 2019 pazar günü yapılan yerel seçimlerde, çok büyük oranda oy aldık. Oy oranı en yüksek olan mahallelerimiz arasında. Hepinize müteşekkiriz, minnettarız. Biz de bu güvene layık olacağız. Mart’ın sonu Bahar demiştik, gerçekten de Martin sonu Bahar Oldu. İstanbul’da da Bahar Oldu, Ankara’da bahar oldu, Adana’da bağır oldu, Mersin’de de bahar oldu. En güzeli İzmir’de oldu. İzmir’in dağlarında çiçekler bir başka güzel açtı. Bahar tüm Türkiye’ye gelecek. Hem de çok iyi gelecek. Değerli misafirlerimiz, sizlere çok açıkça ifade etmek isterim ki,  Atatürkçü çizgide,  Mustafa Kemal’in yolunda,  çocuklarımızı yetiştirme konusunda elimizden gelen mücadeleyi gerçekleştireceğiz. Konak, birlikte Konak olacak. Yani sizlerle birlikte güzel olacak çocuklarımızla, gençlerimizle, konakta yaşayan vatandaşlarımızla birlikte güzel olacak. Sizlerle bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutluyorum. Etkinliğimize katılımınızdan dolayı herkese çok çok teşekkür ediyorum Bundan sonra daha güzel günlerde, aydınlık günlerde buluşmak üzere bayramınız kutlu olsun çocuklar” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

 Minik ressamlardan bir ilk

Konak Belediye Başkan Abdül Batur, etkinler kapsamında düzenlenen resim şenliği açık hava resim sergisini gezdi. Prof. Dr. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümü öğretim üyesi Arif Ziya Tunç’un danışmanlığında gerçekleştirilen sergide, yaşları 11 ve 12 arasında değişen çocukların, hayatlarında ilk defa gerçekleştirdikleri akrilik boya ile tuvale uygulanan resimler sergilendi. Ünlü ressamların eserlerini tuvale yansıtmaya çalışan çocukların eserleri Güzelyalı parkı içinde bulunan alanda ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen ve resimleri yapan çocuklarla sohbet eden Başkan Batur, “Çocuk dünyaları ve aydınlık yüzleri ile onlar ne yaparsa çok güzel oluyor. İçtenlikle, gönüllerinden gelerek, sevgilerini aktardıkları resimler için tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Sanatın mutlaka bir dalı ile uğraşmaları kendi gelişimleri için çok önemli roller üstlenecektir. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Prof. Dr. Aziz Ziya Tunç’a teşekkür ediyorum. Bu güzel resimleri ortaya çıkaran, aydınlık yüzlü çocuklarımıza başarılar diliyorum ”dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.