Konaklı muhtarlar artık daha ‘online’

Konaklı muhtarlar artık daha ‘online’
  • 17 Şubat 2017 11:09

Konak Belediyesi’nin mahalle muhtarları için açtığı ücretsiz bilgisayar kursu yoğun ilgi gördü. İlçede görev yapan 113 muhtardan 35’i çağın gerisinde kalmamak için kursa yazıldı. Üç gün süren eğitimlerde muhtarlar temel bilgisayar kullanımının yanı sıra Word, Excel gibi ofis programları ile vatandaş hizmetlerinde kullanılan e-devlet uygulaması konularında eğitimler aldı. Kursun ilk ayağına bilgisayar kullanmayı hiç bilmeyen veya az bilen 17 muhtar katıldı. Dersler Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, Konak Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli tarafından verildi. Muhtarlar ayrıca internet kullanımı konusunda da eğitim aldı.  

BİRLİKTELİKTEN GÜZEL İŞLER DOĞUYOR 

Başlatılan kurs hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, demokrasinin temel taşı muhtarların kişisel gelişimlerine katkı koyacak kursun sonuçlarının son derece verimli olacağına inandığını söyledi. Muhtarların işlerini daha iyi yapmaları, vatandaşa daha iyi hizmet sunmaları için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Pekdaş 113 mahalle muhtarı ile omuz omuza dayanışma içinde çalıştıklarını belirterek, “Yerel yönetimlerin en temel birimleri olan muhtarlıklarla belediyelerin koordinasyonu önemlidir. Bu nedenle biz muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek, onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu eğitimleri de muhtarlarımızın hizmetlerini daha iyi şekilde sunmaları için veriyoruz. Bizler bir birimize muhtacız ve birlikte güzel işler yapmak zorundayız” dedi. Başkan Pekdaş, gelecek haftalarda muhtarlar için bir gezi ve muhtarlar arasında tavla turnuvası düzenleyeceklerini de söyledi. 

İŞLEMLER HIZLANACAK 

Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen proje sayesinde kişisel gelişimlerine katkı koyan muhtarlar artık işlemlerini elektronik ortamda daha hızlı yapabilecek. Çoğu 50 yaşın üzerinde olan muhtarlar kursa katılmaktan dolayı mutlu olduklarını, öğretilenler sayesinde artık bilgisayarı daha etkin ve hızlı kullanacaklarını söyledi. Bu sayede vatandaşların kendilerinden talep ettiği işlemleri artık daha kısa zamanda yapacaklarını da dile getiren muhtarlar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da kendilerine bu hizmeti sunduğu için teşekkür etti. Konak Belediyesi’nin muhtarlar için başlattığı ücretsiz bilgisayar kursuna gelecek hafta Gültepe Semt Merkezi’nde devam edilecek. Bu kursa da Gültepe, Gürceşme ve Yenişehir bölgelerinde hizmet veren muhtarlar katılacak.  

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.