Konak Meclisinde Gergin Anlar

Konak Meclisinde Gergin Anlar
  • 1 Şubat 2016 19:45

Konak Belediye Meclisi Şubat ayının ilk birleşimini Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleştirdi. Meclis’te, AK Partili Bilal Doğan’ın Denetim Komisyonu’ndan istifa ettiği açıklandı. Doğan’ın yerine Halil Şerit komisyonun yeni üyesi olarak seçildi. Meclis’te yol harcamalarının vatandaşa yansıtılmaması için de karar alındı.

Meclisin ilk maddesi Gültepe’ye yapılacak olan kapalı spor salonu oldu. Başkan Pektaş;“Mezbelelik alan olan eski fırının olduğu yeri; gençlerin, çocukların, kadınların kullanacağı bir komplekse çevireceğiz” açıklamasını yaptı.

“Kocaoğlu ile Kankasınız”

AK Parti Sait Baştaş, Göztepe taraftarlarının stat isteğinden bahsetti ve belediyenin bu konudaki çalışmalarını sordu. Başkan Pekdaş ile gerginlik yaşayan Baştaş Başkan Sema Pekdaş’a “Siz Aziz Kocaoğlu’nun kankasınız” dedi. Bu sözlere gerilen Pekdaş’dan siz de hükümetle öylesiniz yanıtı geldi. Pekdaş tarafından AKP’li Baştaş’ın sorusuna verilen yanıtta, “Göztepe’nin büyük statlara ihtiyacı vardır. Göztepe 15 bin kapasiteli statlarla kandırılabilecek bir kulüp değildir. Ama o stadın yapılması için hukuka uygun bir ihale yapmak zorundaydık. O ihale yapılmamıştır. Göztepe’ye haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın önüne geçeceğiz hep beraber” denildi.
TARİHİ ROMA YOLU
Eşrefpaşa Pazar yerinin başka bir yere taşınması konusunun da gündeme geldiği Meclis’te, Pekdaş; “tarihi Roma Yolu ve İzmir için iyi şeyler yapmak istiyoruz, herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Komisyona havale edilen pazar yeri konusu, 1’inci derece tarihi SİT alanı olan pazar yerinin göreve geldikleri günden beri çalışmasını yaptıklarını anlatan Pekdaş, tesadüfi bir şekilde Yağhaneler’deki yeri öğrendiklerini ve başlattıkları çalışmanın üst mercilerde olduğunu anlattı. Pekdaş, şu anda Başbakanlık’ta olan çalışma için, AKP gurubundan yardımlarını talep etti.
Esnaf kan ağlıyor”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP Grup Sözcüsü Ömür Şanlı, Pekdaş’a yönelik yaptığı konuşmada pazar yerlerinin durumu hakkından eleştirilerde bulundu. İki buçuk yıldır görevde bulunduklarını ama pazar yerlerinin durumun kötü olduğunu söyleyen Şanlı, “Esnaf kan ağlıyor” dedi. Bunun üzerine Pekdaş; “El insaf, acıyın bize, göreve geleli iki yıl olmadı” dedi. Şanlı’nın ‘sizden önceki belediye de CHP’liydi çalışmalarını sahiplenmiyor musunuz” sorusu üzerine Pekdaş “Biz rakiptik birbirimize” cevabını verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.