Konak Kaymakamlığı, ‘Hayır Festivali’ne “Hayır” dedi

Konak Kaymakamlığı, ‘Hayır Festivali’ne “Hayır” dedi
  • 1 Nisan 2017 12:17

İZMİR Emek ve Demokrasi Güçleri, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Nisan Cumartesi günü Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Hayır Festivali”ne Konak Kaymakamlığı’nın izin vermediğini duyurdu.

Türkiye’de, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için siyasi partiler miting, toplantı, TV programları ve reklamlarıyla kampanyalarını sürdürürken, İzmir’de farklı bir referandum organizasyonu yapılacaktı. İzmir Demokrasi Güçleri, 1 Nisan Cumartesi Günü Gündoğdu Meydanı’nda 15 müzik grubunun katılacağı, ‘Umudu kesme yurdundan’ sloganıyla ‘Bir Hayır Festivali’ düzenleyecekti. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Çarşamba günü basın toplantısınıdüzenledikleri festival içinbugün yaptıkları yazılı açıklamada Konak Kaymakamlığı’nın izin vermediğini duyurdu. Açıklamada, şöyle denildi:

“Festivalin, Konak Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklandığı bildirildi. Festivale bir gün kala gerçekleştirilen bu yasaklama, öncelikle AKP iktidarının demokrasi anlayışını gözler önüne sererken, OHAL koşullarında gidilecek bir referandumun ne kadar adil olabileceğine ilişkin de güçlü bir kanıt oldu. HAYIR diyenlerin müzikle bir araya gelmesinden bile çekinen, korkan iktidar, referandumdan evet sonucu çıkması halinde demokrasimizin başına neler geleceğinin ipuçlarını daha bugünden vermektedir. İzmir’den çok sayıda müzik grubunun bir araya gelerek hayır için şarkılarını seslendirecekleri festivali yasaklayanlar bilmelidirler ki, yasaklamaları, diktatörlük anayasasına karşı ‘hayır’ı büyütmemizi engellemek bir yana, bizleri bunun için daha büyük bir güçle çalışmaya sevk edecek, diktatörlük heveslilerinin korkularını arttıracaktır.”
(Hürriyet)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.