Konak Engelsiz Yaz Okulu başlıyor

Konak Engelsiz Yaz Okulu başlıyor
  • 26 Haziran 2021 13:50

 

 

Konak Belediyesi’ne ait Konak Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kapılarını yaz aylarında da engelli bireyler için açıyor.  Ücretsiz olarak hizmet verecek olan Yaz Okuluna 7 yaş ve üzeri engelli bireyler kayıt yaptırabilecek. Sınırlı kontenjan için son kayıt tarihi 30 Haziran.

                              

Konak Belediyesi’ne bağlı Konak Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen Konak Engelsiz Yaz Okulu için kayıtlar başladı. Engelli bireylerin sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve verimli bir tatil süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Okulundan engelli bireyler ücretsiz olarak yararlanabilecek. 5 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Yaz Okuluna 7 yaş ve üzeri engelli bireyler kayıt yaptırabilecek. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı programın uygulanacağı Yaz Okulunda; Sabah programına 7-12 yaş arası, öğleden sonraki programa ise 13 yaş ve üzeri engelli bireyler katılabilecek.Konak Engelsiz Yaz Okulu başlıyor

Eğlence ve eğitim bir arada

Eğitim ve eğlenceyi bir arada sunan Engelsiz Yaz Okulunda, alanında uzman eğitimciler görev yapacak. Engelli bireylerin diğer çocuklarla iletişime girmesini, sosyal olarak bağımsızlığını kazanmasını hedef alan Yaz Okulu’nda grup eğitimleri yapılacak. Küçük yaş gruplarında; boyama, kesme, oyuncak paylaşma, bekleme, sıraya girme çalışmaları yapılırken büyük yaş gruplarında; Bağımsız Yaşam, Okuma-Yazma, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar, Bahçe, Spor, Plates, Takı Tasarım, Ebru Sanatı, Seramik, Bilgisayar gibi çeşitli dallarda eğitimler verilecek.

Aileler unutulmadı

Çocukları kursta olan annelerin nitelikli vakit geçirebilmesi amacıyla da El Sanatları ve Takı Atölyesi ile Seminer programı hazırlandı. Seminer konuları arasında; Sorun Davranışların İşlevi – Sorun Davranışları Önleme Uygulamaları, Doğal Dil Öğretim Becerileri – Sohbet Başlatma Ve Sürdürme Becerileri, Serbest Zaman Becerileri – Boş Zaman Etkinlikleri ile Güvenlik Becerileri gibi konular yer alıyor.

 

Kayıt için son gün 30 Haziran

Engelli bireylerin özgüven kazanmaları ve kendilerini ifade etmeleri açısından büyük önem taşıyan Yaz Okulu için son başvuru tarihi 30 Haziran. Yaz Okulu ile ilgili Mine İşgüder 0 506 383 22 87 no’lu cep telefonundan ayrıntılı bilgi edinilebilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.