Konak Belediyesi yeni meclis binasına kavuşuyor

Konak Belediyesi yeni meclis binasına kavuşuyor
  • 4 Mart 2020 11:43

Konak Belediye Meclisinde gerçekleştirilen sunum ile “Konak Belediyesi Tarihi Meclis ve Kültür Binası” projesi tanıtıldı. Umurbey Mahallesi Şehitler Caddesi üzerindeki, Liman arkası olarak tabir edilen bölgede yer alan Konak Belediyesi’ne ait tarihi binanın meclis salonu ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan bir merkez olarak hazırlanması tasarlanıyor.

Konak tarihle kucaklaşıyor

Konak Belediyesi geçmişi 1900’lerin başına dayanan bir tarihi yapıyı daha İzmir’e kazandırıyor. Tarihi Havagazı Farikası, Elektrik Fabrikası, Tariş Üretim Deposu, Sümerbank Basma Fabrikası, un fabrikaları ve üretim depolarının bulunduğu alanda, aktif olduğu yıllarda üretim deposu olarak inşa edilmiş, günümüzde ise atıl duruma geçmiş taş bina,  Konak Belediyesi Tarihi Meclis ve Kültür Binası olarak hizmete girecek. Gelişmekte olan Liman arkası bölgesinin sosyal ve kültürel yönüyle önemli bir halkası olacak bina, restorasyonu tamamlandıktan sonra İzmir’e çok yönlü hizmet sunacak. Selçuk Yaşar Müzesi’ne ait restorasyonu süren eski un fabrikası binası ile yan yana yer alan bina, Konak’ın tarih ile kucaklaşmasının sembollerinden biri olacak.

Konak Belediyesi yeni meclis binasına kavuşuyor

Çok yönlü hizmet

Hazırlanan projeye göre, zemin ve iki kattan oluşan binanın zemin katında engelli girişi ile birlikte çift giriş bulunacak. Binanın girişinde, gelen ziyaretçileri Mustafa Kemal Atatürk’ün dev resmi karşılayacak. Grup odaları ve çok amaçlı toplantı salonlarının yer aldığı zemin kattan başlayarak tüm katlarda eski İzmir fotoğrafları yer alacak. Tamamen sanata ve sergilere yönelik planlanan birinci katta ise sanat galerisi ve kafeterya bölümü olacak. Binanın en üst katında, meclis ve toplantılara ev sahipliği yapacak çok amaçlı salon yer alacak. Çift yönlü kullanıma göre tasarlanan salon, bir ucunda yer alan başkanlık kürsüsü ve karşısındaki oturma planı ile belediye meclis toplantılarına ev sahipliği yapacak. Meclis toplantılarının olmadığı günlerde kürsü kısmı panellerle kapatılabilecek; oturma grupları yer değiştirirken masalar eklenebilecek. Böylece salon her türlü söyleşi, dinleti, konferans ve yemekli organizasyon için hizmet verebilecek.

Ulaşım kolaylığı

Projeleri hazırlanan tarihi taş binanın 365 gün yaşayan, tüm İzmirlilerin kullanımına uygun bir şekilde restore edilmesi planlanıyor. Gelişmekte olan Liman arkası bölgesinde yer alan bina ulaşım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Şehitler Caddesi aksındaki bina, tramvay hattının Üniversite ve Havagazı durakları arasındaki bölgede yer alıyor ve bu yönüyle ulaşımın merkezinde konumlanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

 

İzmir’e armağan

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis toplantılarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Toplantı salonunda gerçekleştiren Konak Belediyesi’nin ihtiyacını karşılayacak olan binanın aynı zamanda İzmirlilere de hizmet vereceğini dile getirdi. Binanın restorasyonunun tamamlanmasıyla tarihin günümüzle buluşmasının yanı sıra şehrin önemli bir kültür sanat mekanı da kazanacağını ifade eden Başkan Batur, “Tarihi değeri olan bir binamızı hem Konak Belediyesi’ne hem de kentimize kazandırmak için çalışmalarımızı ilgili müdürlüklerimiz ile yürütüyoruz. İzmirlilere bu binayı armağan etmek istiyoruz” dedi.

 Konak Belediyesi yeni meclis binasına kavuşuyor Konak Belediyesi yeni meclis binasına kavuşuyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.