Kocaoğlu’na Jest mi Rest mi?

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 14 Eylül 2021 14:05

İEF, MİSYONUNU TAMAMLADI

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl da 90’ncı kez kapılarını açtı ve kapattı.
Kurulduğu yıldan günümüze, bir taraftan tartışılan ama diğer taraftan üstlendiği misyon itibariyle görevini yapan İEF, ihtisas fuarları ve mekan değişikliği sebebiyle özelliğini hızla yitirmeye başladı. Kültürpark alanı içinde İEF, yalnız kaldı. İki senedir de pandemi gölgesinde ancak bu kadar ilgi görebilirdi.

Şöyle eskiye dönüp bakacak olursak; onlarca ülkenin katıldığı, yüzlerce firmanın stant kapma yarışına girdiği İzmir Fuarı, gazinoları, pavyonları, lunaparkı ve panayır havası ile büyük ilgi odağıydı. Özellikle İzmirliler, 26 Ağustos’u iple çeker, iki hafta çoluk çocuk üç dört sefer ziyaret ederdi. Panayır fuarı diye ağır eleştiriler alan, açılış tarihleri ile oynanan fuar, kimseyi memnun etmemeye başladı.

Kültürpark içinde anlamsız yapılaşmalar da olunca nostaljik görünümünü yitirdi. Ne mini tren, ne paraşüt kulesi hatırlanmaz oldu. Sanatçılar unutuldu.
Doğal olarak, yeniler eskileri ortadan kaldırırken, eskiler de nostaljik kaldı. Teknoloji o kadar kolay takip edilir oldu ki, ülke pavyonlarında yeni gelişmeleri görmeye hacet kalmadı. Televizyon ve internet İEF’i de vurmuştu.

Özetle; İEF misyonunu tamamladı.

Peki, canım kültürpark alanı neden ilgisiz kalsın. Vatandaşı 12 ay oraya çekecek neler yapılabilir? Tamam İzmir Fuarı nostaljik olarak devam etsin. Ancak adını kültürden alan bu yeşil, birileri göz dikmeden halkın hizmetine sokulsun. Cazip bir kültür, eğlence ve diğer aktiviteler için yine merkez olsun ve bu sefer başka bir misyon yüklensin. İstedikten sonra neler olur, neler…

GIDA FİYATLARINA KİM DUR DİYECEK?

Yüksek enflasyonu bahane eden, pandemi zararını birilerine yüklemek isteyen, kısacası meydanı boş bulan, vatandaşın cebine göz dikmiş.
Her ne kadar rakamlarla oynansa da, gerçekler meydanda. Hani hissedilen sıcaklık-soğukluk ile dereceler birbirini tutmaz ya. Öyle bir şey. İstediğiniz kadar pembe tablolar çizin ama vatandaş, gördüğüne mi inansın, tevatürlere mi? Market ve pazarlar sürekli fiyat değiştiriyor. Altın, dolar düşse de, gıda fiyatları yükselişte.
Kusura bakmayın ama, pansuman tedbirlerle bu olmuyor. Alım gücü düşen halk, cebindeki para ile listede yazılı olanların yarısını bile alamıyor.
Bir yerde, üst tabakanın ekonomisi yükselirken, alt tabakanın düşüyorsa, orada her şeyi bekleyin. Özellikle cumhur ittifakının ortaklarına sesleniyorum. Gıda yangınını durdurun. Sonra, seçmene kızmayın.

JEST Mİ REST Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programında olmayan bir sürpriz ziyaretle herkesi şaşırttı.
İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Çeşme’deki yazlığında ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun bu sürprizi, değişik yorumları da beraberinde getirdi.

Bilindiği gibi, kısa bir süre önce, Kocaoğlu, yaptığı açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekmişti. En önemlileri; Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen İmamoğlu’na ‘Gaza geldi’ derken, Yavaş’a da ‘ Oyuna gelmedi’ ifadelerini kullandı. Soyer’i es geçerek, -halef-selef- yaklaşımı ile aslında görmezden geldiğini ortaya koydu.

Kendisinin adaylığından ziyade Kılıçdaroğlu’na -sizin yanınızdayım- mesajı veren Kocaoğlu’na bu sürpriz ziyaretin, açıklamalardan hemen sonra gerçekleşmiş olması manidar bulundu.
Kimi çevrelerce jest olarak yorumlanan bu ziyaret, bazılarına göre bir rest.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.