Kocaoğlu’na Diyarbakır Çağrısı

Kocaoğlu’na Diyarbakır Çağrısı
  • 8 Ocak 2016 16:40

Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, İzmir Küçük Millet Meclisi’nin aylık toplantısı yapıldı. Toplantıda Yeşiller ve Sol İzmir Eski Eşbaşkanı avukat Arif Ali Cangı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu.

Çatışmaların sürdüğü ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesine giden 106 kişilik heyette olan Avukat Cangı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Diyarbakır’a gitme çağrısı yaptı. Cangı, şunları söyledi:

“Toplumsal vicdan harekete geçmeli, Doğu’da yaşananlar Batı’da da yankı bulmalı. Toplumsal vicdanı harekete geçirmeliyiz. Orada vatandaşların, STK’ların dediği; yapılanlar bölünmemek için değil, adeta bölünmeyi duygusal kopuşu hızlandıran tutumlardır. 2 yıl önce Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in zamanında Diyarbakır ile kardeş il olunduysa Kocaoğlu’na çağrım, şimdi de kardeş il olalım. Ya da en azından Diyarbakır Belediye meclisine katılarak Gülten Kışanak’ı dinleyelim. Kışanak, ‘Yaşananlar hiçbir şekilde bugüne kadar yaşanmadı’ diyor. Gitmek, görmek, dinlemek lazım.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.