Kocaoğlu-Papoulia buluşmasında anlamlı mesaj!

Kocaoğlu-Papoulia buluşmasında anlamlı mesaj!
  • 28 Nisan 2016 08:30

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, yeni görevi çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Başkan Kocaoğlu’nun annesinin vefatı nedeniyle düzenlenen taziye buluşmasına da katılan Başkonsolos, böyle üzücü bir olay vesilesi ile bir araya gelmekten dolayı son derece üzgün olduğunu söyledi. İzmir’de son derece sıcak bir şekilde karşılandığını ifade eden Başkonsolos Papoulia, kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, “Geçmişteki görevim nedeniyle Türk-Yunan ticari ilişkilerini yakından takip ettim. Bu yüzden İzmir’i, İzmirli insanları tanıma fırsatı buldum. Birbirimize benzeyen bir toplum olduğumuz için hiç yabancılık çekmedim” dedi.

Öncü şehir İzmir
İzmir’deki belediyecilik hizmetlerini çok başarılı bulduğunu dile getiren Papoulia, “Türkiye ile Yunanistan, aynı sokakta karşılıklı iki balkon gibiyiz. Aynı yola bakıyor ve aynı yolda yürüyoruz. Bizi kimse ayıramaz. Bunlardan dolayı Türk ve Yunan işbirliğini ticaret, turizm, sanat gibi alanlarda geliştirmek istiyorum ve sizlerden destek bekliyorum. Çünkü siz ve çalışanlarınız, yıllardır hemşerilerinizi mutlu edebiliyorsunuz. Bu da işinizi ne kadar iyi yaptığınızı göstermektedir. Sizlerin desteğinizi arkamızda görmekten onur duyacağız” diye konuştu.

Barış, huzur, mutluluk…
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu ise “Aynı coğrafyanın içerisinde yetişen kardeş iki toplumuz. Mutfağımız, kültürümüz, denizimiz aynı. Birbirimizi her zaman desteklemek iki ülkeye de fayda sağlayacaktır. Hepimizin tek bir amacı var; insanların barış, huzur ve mutluluk içerisinde yaşaması. Biz bu unsurları sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz, yeni şeyler üretiyoruz. Destek istediğiniz her zaman yanınızdayız” dedi.

Başkanı Kocaoğlu, ziyaret sonunda Papoulia’ya İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin işlendiği bir plaket armağan etti. Başkonsolos Papoulia’nın Başkan Kocaoğlu’na hediyesi ise Kavafis ve Seferis’in şiir kitapları oldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali coşkusu Edis ile zirveye çıktı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.