Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu

Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu
  • 20 Nisan 2016 11:22

Ege Belediyeler Birliği Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

İlk olarak dilek ve temenniler bölümünde Başkan Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Başkan Kocaoğlu’nun konuşması şöyle;

“Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi turizm. Turizm konusunda çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntı yaşadığımız, turizm gelirlerimizde ve rezervasyonlarda önemli gerileme olduğu da bir realite. Başımızdaki bu sorunu aşmak için mücadele etmemiz, mevcut durumu, sıkıntıyı ve  daralmayı kabullenmememiz gerekiyor. Biz İzmir’de bu konuda biri giriş yaptık. İzmir Turizm Tanıtım Vakfının statüsü  değişti. Önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacağız ve daha aktif hale getireceğiz. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile de turizm ve tanıtıma kaynak ayırmak suretiyle, bu sıkıntılı dönemi aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sizlerle de bütün Egeli belediyeler olarak bu konuda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Hepinizin turizm konusunda ama az ama çok geliri var. Bunların ayağa kalkması konusunda neler yapılması gerekir? Bunun konuşulmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Turizm özellikle yaz mevsiminde ciddi bir istihdam sağlıyor. İstihdamdaki daralma toplumdaki problemleri artırıyor, hem de belediyelerimize de ciddi bir baskı oluşturuyor.”

Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu

Turizmi olumsuz yönde etkileyen faktörlerden birisinin de mülteci sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu sorunun yerinde çözülmesi için dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerin işbirliği yapması gerekliliğini ve insanların göç etmeyecek koşulara getirilmesi gerektiğini söyledi. Ege sularında ölüm yolculuğuna çıkan mültecilerin bir insanlık dramı ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu,  hayatını kaybeden mülteciler için yapılacak bir anıt ile bu insanlık ayıbının hafızalardan silinmemesini sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

İzmir’in deneyimleri Ege’ye ışık tutacak

Yerelde kalkınma modeli ile kırsalda yaptıkları çalışmalardan örnekler de veren Başkan Aziz   Kocaoğlu,  İzmir büyükşehir Belediyesi olarak 4 büyük havzayı içinde barındıran Ege Bölgesi illerine bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri çağrısı yaptı. Başkan Kocaoğlu, “Bizim uzun müddettir sürdürdüğümüz kırsal çalışma modelimiz var. 12 senedir hem bilim insanları ile hem de çiftçilikle uğraşan insanlarımız ile birlikte karşılıklı öğrenerek, sorunları çözerek, ihtiyaçları birlikte tespit edip gidererek, destekleyerek İzmir tarımını belirli bir noktaya getirip bir model oluşturduk. Bu konuda isteği olan yerel yönetimlerimize, edindiğimiz tecrübeler, nasıl yaptığımız,  hangi yol ve yönetmeleri izlediğimiz konusunda memnuniyetle destek olabiliriz” dedi. Başkan Kocaoğlu’nun çağrına ilk yanıt Afyon Evciler  Belediye Başkanı Saim Özer ve  Denizli Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan geldi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TAEKWONDO YILDIZLAR İZMİR İL ŞAMPİYONASI’NDA FOÇA RÜZGARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.