KIZIL ALEVLERİN YEŞİL SAVAŞÇILARI İŞBAŞINDA

KIZIL ALEVLERİN YEŞİL SAVAŞÇILARI İŞBAŞINDA
  • 11 Temmuz 2019 12:27

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaz aylarıyla birlikte Türkiye’nin dört yanında artan orman yangınlarına karşı orman teşkilatının yanında destek oluyor. Kızıl alevlerin yeşil savaşçıları, yangınlara karşı hem ekipman hem de personel anlamında desteğini esirgemiyor.

KIZIL ALEVLERİN YEŞİL SAVAŞÇILARI İŞBAŞINDA

DSİ EKİPLERİ ÖN SAFLARDA YANGINLA SAVAŞTI

Ülkemizin dört bir yanında meydana gelen yangınlara karşı DSİ ekiplerinin de etkin şekilde müdahale ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın “Bu müdahalenin örneklerinden birisini de geçen hafta sonu İzmir Çandarlı ve Menderes’teki yangınların kontrol altına alınmasında gördük. DSİ ekipleri orman teşkilatımız ile birlikte ön saflarda yer alarak yangınla savaştılar” diye konuştu.

DSİ’nin inşa ettiği baraj, gölet ve sulama projeleriyle Türk tarımının kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Aydın “Ülkemizin sahip olduğu orman servetinin korunmasına yönelik bu çabaları gerçekten takdir topluyor. DSİ, İzmir’deki yangınlara hafta sonu olmasına rağmen destek çağrısı gelir gelmez duyarsız kalmadı. Önce Dikili’ye giden ve orada ki yangın kontrol altına alınır alınmaz Özdere’ye geçen DSİ ekipleri, söndürme çalışmalarına 2 tır, 2 dozer, 1 öncü araç ve 6 personeli ile destek verdi” ifadelerini kullandı.

KIZIL ALEVLERİN YEŞİL SAVAŞÇILARI İŞBAŞINDA

GÖLET VE BARAJLAR HELİKOPTERLER İÇİN KULLANIMA AÇILIYOR

DSİ’nin inşa ettiği baraj ve göletlerin sadece sulama için kullanılmadığının da altını çizen Genel Müdür Aydın “Bu tesisler acil durumlarda su deposu görevini de üstleniyor. Bazen alevler deniz ve göllere çok uzakta olabiliyor. Oysa yangına müdahalede zaman çok önemli. Baraj ve göletlerimiz böyle durumlarda sık sık Orman Genel Müdürlüğümüzün helikopterlerine açılıyor ve yangınlarda etkin şekilde kullanılıyor” açıklamasını yaptı.

KIZIL ALEVLERİN YEŞİL SAVAŞÇILARI İŞBAŞINDA

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.