Kilis’te Okulda Patlama!

Kilis’te Okulda Patlama!
  • 18 Ocak 2016 10:31

Kilis kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu’nun bahçesinde bugün saat 09.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 4 kişiden biri hastanede yaşamını yitirdi, yaralı 3 kişinin tedavisi sürüyor. Olayın ardından güvenlik birimleri patlamanın kaynağını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya başladılar. Kilis Valiliği, patlamaya Suriye’den gelen roket mermisinin neden olduğunu açıkladı.

Patlamada bazı öğrenciler yaralanırken, olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevkedildi.

Kilis'te Okulda Patlama!

Patlama nedeniyle okulda ve okulun bahçesindeki bir araçta hasar meydana geldi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız okula giderek inceleme yaptı.

KİLİS VALİLİĞİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI VAR

Kilis Valiliği, Suriye’den gelen 3 roket mermisinden birisinin okula isabet etmesi sonucu bir kadın görevlinin öldüğünü, 1 öğrencinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi:
“18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7’nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz.”

Bu arada, patlamaya neden olan mühimmat, uzman ekiplerce çıkarılarak incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Kilis'te Okulda Patlama!

Kilis Belediye Başkanı Kara, Valiliğin okulları boşalttığını söyledi.

PATLAMANIN NEDENİ HENÜZ NET DEĞİL

Olayın ardından güvenlik birimleri patlamanın kaynağını en ince ayrıntısına kadar araştırmaya başladılar. Patlamaya Suriye tarafından gelen bir havan mermisinin neden olduğu ileri sürülse de kaynaklar “şu an için” bunun henüz net olmadığını belirttiler.

Eyüp Gökçeimam Ortaokulu’nda meydan gelen patlamanın ardından Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara halka sükunete çağrısı yaptı.

NTV canlı yayınına katılan Hasan Kara, “halkımız sakin ve sessiz olsunlar. Halk provokasyona izin vermemeli. Kilis halkı kendisine yakışanı yapsın” dedi.

TÜRKMEN TÜMENİ IŞİD İLE ÇARPIŞIYOR

Kilis’in karşısında Azez bulunuyor. Azez’de IŞİD ile Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murad Tümeni arasında bir süredir yoğun çatışmalar yaşanıyor. Geçen hafta da Suriye tarafından gelen havan mermileri Türkiye’de yerleşim merkezi olmayan yerlere düşmüştü. Bunun üzerine Türk topçu birliği Azez ve civarındaki IŞİD mevzilerini “Fırtına” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip obüslerle vurmuştu. Türkiye’nin topçu taarruzu sonrası bölgede 60 kadar IŞİD militanının öldüğü ileri sürülmüştü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.