Kılıçdaroğlu’nun Konuşmasına Sansür

Kılıçdaroğlu’nun Konuşmasına Sansür
  • 16 Ocak 2016 11:20

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşiyor.

Divan Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının TRT’de sansürlenerek yayınlandığını duyurdu.

Karayalçın, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının AK Parti ile ilgili olan bölümünün TRT tarafından sansüre uğradığını söyledi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, şunları söylemişti:

“Onların niyeti darbe hukukunu kaldırmak değil darbe hukukunu tahkim etmek. Ne yapacağız, başkanlık sistemi. Nasıl başkanlık, patronlu başkanlık sistemi. Buna asla izin vermeyeceğiz. Hangi gerekçeyle istiyorlar? Bakın değerli arkadaşlarım. Bir ülkenin rejimini tarihi belirler, tarihi koşullar belirler. Sosyolojik koşullar belirler. ABD’de, Başkanlık varsa tarihine bakacaksınız, Almanya’da parlamenter sistem varsa tarihine bakacaksınız. Biz ikinci meşrutiyetten bu yana parlamenter rejimi benimsemiş bir ülkeyiz. Osmanlı Osmanlı diyordunuz. Neden Osmanlının parlamenter sistemini reddediyorsun? Bunların niyeti patronlu başkanlık sistemi. Bir kişi emredecek herkes gereğini yapacak, aydınlar hapislere tıkılacak. Buna izin vermeyeceğiz, gereğini yapacağız.

“GELİN DARBE HUKUKUNU TÜMÜYLE DEĞİŞTİRELİM”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanına açık çağrıda bulunuyorum; siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyor musunuz? İstiyorsanız gelin darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. 12 Eylül, 12 Mart döneminden kalan darbe yasalarını değiştirelim. Anayasada darbe hukukunun bir parçası. Bunları değiştirebilirsek Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş oluruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı Belediyesi halkın belediyesidir!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.