Kılıçdaroğlu’ndan sitem: Arkadaşlarımız Erdoğan’ı dinliyor!

Kılıçdaroğlu’ndan sitem: Arkadaşlarımız Erdoğan’ı dinliyor!
  • 22 Mayıs 2016 11:48

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da AK Parti’nin bugünkü kongresine ilişkin mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu partililere sitem etti: Bizim arkadaşlarımızın yüzde 99’u beni dinlemekten çok Erdoğan’ı dinliyor. Çünkü söylediklerimi kimse duymamış. Ama Erdoğan ta Yemen’den söylese kulak kabartıyor…

Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

VİCDANINIZI SIZLATIYOR MU?
“21. yüzyılın Türkiyesi, bir darbe hükümeti tarafından yönetilmemelidir. Yarın (bugün) AKP’nin kongresi yapılacak. ‘Genel başkan seçeceğiz’ diyorlar. Belli mi genel başkan, belli. ‘İstişareyle belirledik’ diyorlar. Peki siz istişareyle mi Davutoğlu’nu gönderdiniz? Halkı kandırmak için yapıyorlar. Bir kişinin iki dudağına hapsedilmiş bir siyasi parti var. O partiye oy veren bütün yurttaşlara şu açık çağrıyı yapmak istiyorum. Meclis’ten güvenoyu almış Davutoğlu’nun elinden istifa dilekçesinin alınmış olması vicdanınızı sızlatıyor mu sızlatmıyor mu?

BU MU TEMAYÜL YOKLAMASI
Hangi istişareden söz ediyorsunuz? ‘Temayül yoklaması yapıyoruz…” Sandığa oy atıyorlar, Saraya götürüyorlar, Saray açıyor. Bu mudur temayül yoklaması? Gizli oy, gizli sayım, buna ‘demokrasi’ diyorlar. Bu darbenin diğer darbelerden farkı var. Bu darbe, yol arkadaşlarına karşı yapılmıştır. Elinden istifa dilekçesini alırken Davutoğlu sesini bile çıkaramamıştır.

YENİ DARBE HÜKÜMETİ
Bu darbeci, yeni bir başbakan adayını gündeme getirecek yarın. Yeni başbakan adayı seçilecek ve Türkiye, yeni bir sürecin içine, darbe hükümeti tarafından yönetilen bir ülke konumuna gelmiş olacak. Başbakan düşük profilli olacak, ama bu başbakan adayının siyasi ve ekonomik sicili temiz değil. Kirlilikten beslenen süreci hep beraber yaşayacağız. En tipik özelliği de havuz medyasını oluşturan temel aktörlerden birisi.

BUGÜN DOKUNULAMIYOR
Dokunulmazlıkları konuştuk ve karar çıktı. Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin bir kararıdır. Bizim tavrımız ta başından beri belliydi. Hiçbir bakanın, başbakanın dokunulmazlığı kalkmadı, bunu çok iyi anlatmalıyız. Bugün 21 Mayıs, bugün herhangi bir milletvekili terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptı, ihaleye fesat karıştırdı, onun dokunulmazlığı var, ona kimse dokunamıyor; dün dokunuyorlardı ama bugün dokunamıyorlar. Yasa düne kadardı, bugünden itibaren yeni bir gün başladı. Buna da itiraz ettik. Bundan sonra niye dokunmuyorsun? Terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Bu dokunulmazlık yasasını terörle mücadele için çıkardılar. 21 Mayıs 2016, göreceğiz terörü bitirecekler mi, bitirmeyecekler mi? Her gün soracağız, anayasayı bile değiştirdiniz. Önlerinde ne engel var terörü bitirmek için? Parlamentoda çoğunluğunuz var, vali sizin valiniz, ordu sizin ordunuz, buyrun terörü bitirin.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

HER ORTAMDA DİRENECEĞİZ
Her ortamda direneceğiz. Türkiye’nin yeni bir sürecin içine girdiğini hepimiz biliyoruz. Gün, geri adım atma günü değildir. Gün, terörle mücadelede en kararlı tavrı ve tutumu alma günüdür. Zor işi başarmak zorundayız.”

ONLAR TERÖRİST YAKALATMAK GÖREVİN
(Önceki gün Kocatepe’de şehit cenazesinde kendisine yönelik yumurtalı saldırı) Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Şehidin cenaze namazını kılmak için değil, şehidi istismar etmek için ve yumurta atıyorlar. Şehitlere saygısızlık bizatihi en büyük terör eylemidir. Ankara’daki savcılara açık çağrıda bulunuyorum, bu teröristleri yakalamak senin görevindir, bu alçaklara hesabını sormak zorundasın. Akıllarınca ‘CHP’nin terörle bağlantısı var’ı halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar.CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya çaba içinde olanlar, namussuz, alçak, şerefsiz insanlardır. Hayatımın her döneminde mücadele yaptım. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız bir daha gelmeyecek, inadına geleceğim. Bunların birer piyon olduğunu biliyorum, arkasındaki alçaklara sesleniyorum. Neden fareler gibi karanlıklara gizleniyorsunuz, neden erkekçe, adam gibi karşıma çıkmıyorsunuz? Birer birer değil istiyorsunuz topunuz gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksın, piyon kullanacaksın. Bu alçaklara bir şey söylemek istiyorum. Şehitlerimize kelle diyen adama ne yaptı bunlar, protesto mu ettiler, önüne gidip, diz çöktüler, ellerini öptüler. Kalkmış bizi protesto ediyorlar. Siz kim, şehit kim, Müslümanlık kim? Kimliğini ve kişiliğini 5-10 kuruş para için satan adama en hafif deyimiyle alçak denir.

Bizim arkadaşlar beni duymuyor, Erdoğan Yemen’de konuşsa duyuyor’
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya’daki çalışma toplantısında milletvekilleri ve parti yöneticilerine uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye gönderme yaparak, “Miting yapılacaksa kurumsal kimlik altında yapılır” dedi. Selahattin Demirtaş’ın imza çağrısı ile ilgili, “İmza veren bundan sonra bağımsız siyaset yapsın” diye uyardı.

Kılıçdaroğlu, partide her kafadan bir ses çıktığını da belirterek, “Halk CHP’ye güvenmiyor çünkü her kafadan bir ses çıkıyor. Kendi ayağımıza kurşun sıkma gibi bir geleneğimiz var. Başkaları arkadaşının ayıbını örter, biz eleştiririz. Sonra da döner, ‘Bu CHP neden iktidar olamıyor’ deriz” dedi. Kılıçdaroğlu, partililere sitem etti: “Bizim arkadaşlarımızın yüzde 99’u beni dinlemekten çok Erdoğan’ı dinliyor. Çünkü söylediklerimi kimse duymamış. Ama Erdoğan ta Yemen’den söylese kulak kabartıyor.’ (Hürriyet)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.