Kılıçdaroğlu’na O İsim Destek Vermedi

Kılıçdaroğlu’na O İsim Destek Vermedi
  • 14 Ocak 2016 14:01

CHP hafta sonu yapacağı kurultayda yeni genel başkanını seçecek. Kongrede Kılıçdaroğlu’na CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay rakip çıktı. Kurultayda İzmir’den 73 delege oy kullanacak. İzmir’de ilçe başkanları, belediye bakanları ve kurultay delegeleriyle toplantı yaptıktan sonra Ankara’ya giden CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Yüksel Çakmur dışındaki kurultay delegelerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini açıkladı.

Yüksel, Türkiye’nin yangın yerine döndüğü bir ortamda ülkenin en köklü partisinin yapacağı kurultayın, oluşturacağı yeni kadroların önemine dikkat çekerek, “Bu, Türkiye’nin gelecekte de birliğini beraberliğini, barışını, huzurunu demokrasisini sağlayacak bir partinin kurultayı. Kurultaydan bu kadroları çıkaracağız. İzmir’de kurultay delegelerimizle kararları birlikte oluşturduk, birlikte davranacağız. İzmir delegasyonu, Yüksel Çakmur dışında tamamıyla Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam etme kararlılığındadır. Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na da partinin hedefleri doğrultusunda özgürlükçü, solcu, vizyoner yeni genç ve kadın arkadaşlarımıza ağırlık verilecek. İzmirliler olarak kurultayın da tıpkı bizim kongremizde olduğu gibi tüzüğümüzün de öngördüğü biçimde çarşaf liste ile yapılmasından yanayız ki delegelerimiz seçimlerini daha özgür yapabilsinler.”

İZMİR’İN ŞANSLILARI
CHP’nin yeni oluşacak Parti Meclisi’ne (PM) İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok Akatlı ve Zekeriya Temizel, CHP eski izmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun girmesine kesin gözüyle bakılırken gençlerden İrfan Önal ile CHP eski Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül’ün ve milletvekili adayı olan Sevda Erdan Kılıç’ın şanslı olduğu öğrenildi. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için de İzmir’in çevreci avukatlarından Şehrazat Mercan ile Süheyla Sumru Karaer’in seçilebileceği ileri sürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ‘Heyecanla çalışıyoruz’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.