Kılıçdaroğlu o isimlerin istifasını isteyecek!

Kılıçdaroğlu o isimlerin istifasını isteyecek!
  • 21 Şubat 2019 09:37

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya’nın aktardığına göre, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyeliklerinde, bazı isimlerin akrabalarını listelere yazdığına ilişkin bilgiler edindi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, listelerle ilgili inceleme talimatı verdi. 81 ilin tamamında yapılacak çalışma kapsamında; genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanlarının herhangi bir akrabasının olup olmadığı incelenecek. Kılıçdaroğlu, tespit edilen isimlerin istifasını isteyecek ve liyakata dayalı isimler listelerde yer bulacak.

Bunun üzerine çalışmaların başlatıldığı Genel Merkez’de 81 ilin tamamı incelenecek. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanları herhangi bir akrabasının ya da iş ortağının bu listelerde olup olmadığı bütün illerde incelenecek. Kılıçdaroğlu bu inceleme talimatını kurmaylarına iletti ve bir liste istedi. Bu listede kimler var kimler yok kısa sürede getirin talimatını verdi. Sadece genel merkezde yürütülen bir çalışma değil. 81 il örgütünden de bu isimler talep edildi. İl örgütleri de bu yönde isimler olduğunu tespit ederse, genel merkeze iletecek.

Bu yöntemle akraba ya da iş ortaklığı olan isimlerin tek tek tespiti sağlanacak. Bu tespitlerin gerçekleşmesinden sonra Kılıçdaroğlu, akraba ya da iş ortaklarını listeye yazanların tek tek istifasını isteyecek ve bu isimlerin belediye meclis üyeliği listesinden çıkarılmasına yönelik bir çalışma başlatacak. Çıkartılan isimlerin yerine yeni bir listenin yapılacak.  Kılıçdaroğlu, her hangi bir ismin akrabasının ya da iş ortağının bu listelerde olmasına izin vermeyecek. YSK’daki kesin listeler hazırlanana kadar bu sürecin tamamlanması bekleniyor. Bir taraftan bunlar yaşanırken bir taraftan da parti içi muhalefetten bir grubun isteği üzerine cumartesi günü Parti Meclisi toplanacak.

 

.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da 23 Nisan’a yakışır kutlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.