Kerem Ali Sürekli’den 19 Mayıs Mesajı

Kerem Ali Sürekli’den 19 Mayıs Mesajı
  • 19 Mayıs 2020 10:19

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı “En büyük hazinemiz, milli ruhumuz ve gençliğimizdir”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihini gençlere ithaf etmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladığı mesajında; istiklal ve istikbalin, ancak gençliğe verilen değer ve emekle güvende olabileceğinin altını çizdi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk milletinin esarete başkaldırarak yokluk içinde, büyük bedeller ödeyerek yazdığı bu kurtuluş destanının emanetçileri olarak herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Başkan Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Bu tarih; bir milletin zulme ve esarete karşı uyanıp ayağa kalktığı tarihtir. Neredeyse tüm dünyanın topraklarımız ve canlarımız üzerinden yaptığı hesabı tersine çeviren olağanüstü bir zaferin ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ayağa kalkan ve giderek devleşen o ‘milli ruh’, bu vatanın her daim en güçlü silahı ve hazinesidir. Nitekim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘O gün; elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.’ sözleri; bunun en çarpıcı yansımasıdır.’’

 

19 Mayıs ateşi halen yanıyor…

 

O günün ateşinin hiç sönmediğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Cumhuriyete ve milli iradeye göz dikecek hangi hain olursa olsun; o ateşte yanmaya mahkumdur. Vatan ve millet aşkını diri tutacak ve bu destanı yere düşürmeyecek olan da yeni nesillerdir, gençlerimizdir. Atatürk’ün bu tarihi, Türk gençliğine ithaf etmesi çok anlamlıdır. Öyle ki; henüz 1. Dünya Savaşı devam ederken ‘Her şeye rağmen bir nûra doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız, aziz memleket ve milletim hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir.’ sözlerindeki öngörüsü takdire şayandır.  Çünkü öyle de olmuştur. İzmir’in 15 Mayıs 1919’da işgal edilmesiyle birlikte harekete geçen ve süreci hızlandıran yine gençlerdir.’’

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

 

Gençliğine güvenmeyen toplumlar yok olur…

 

Sorumluluğun büyük olduğunun altını çizen Başkan Sürekli, ‘’Bu şanlı geçmişe sahip çıkacak ve geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir ve bizim de onlara güven telkin etmemiz gerekmektedir. İşte bu nedenledir ki; 18 yıldır gençlerimizin köklerini unutmayan, vatan ve milletini seven, bu büyük emanetin sorumluluğunu taşıyacak bireyler olmaları için çalışıyoruz. Siyasette, bilimde, sanatta ve daha pek çok alanda kendilerine güvenmelerini istiyoruz. Çağın getirdiği tüm olanaklardan yararlanmalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Onları iyi, güzel ve doğru olana teşvik ediyoruz. En önemlisi de onlara sonsuz güveniyoruz. Seçme ve seçilme yaşlarını indirmemizin, kendilerine her kademede görevler vermemizin de temelinde onlara duyduğumuz güven var, sorumluluk bilinçlerine ve bu ülke için yapacaklarına olan inancımız var. Kalkınma yolunda ortaya koydukları girişimci ruhu, yarattığı katma değeri desteklemeye sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; gençliğini görmezden gelen ve onların önünü açmayan milletler, çürüyerek yok olmaya mahkumdur. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gençlerimizin bayramlarını kutluyorum. Bir milletin; hürriyet ve vatan aşkında birleştiğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere;  bu toprakları vatan yaparken, Cumhuriyet’i korurken, terörü durdurmaya çalışırken canını hiçe sayan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum…’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.