Kemeraltı İzmir Fuarı’na konuk oluyor

Kemeraltı İzmir Fuarı’na konuk oluyor
  • 6 Eylül 2019 08:27

Yarın (6 Eylül) açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısını ağırlayacak. Türkiye ve İzmir’in en büyük değerlerinden Kemeraltı, Fuar’daki Uzun Havuz alanında yerini alacak.

Fuar’da Kemeraltı’nın öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tüm ülkeye mal olmuş tarihi-kültürel değerleri ve diğer birçok zenginliği tanıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına bir gün kala şehirde heyecan arttı. Dolu dolu sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak İEF bu yıl İzmir’in meşhur Kemeraltı Çarşısı’nı da fuar alanına taşıdı. Kemeraltı’nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde yapılan çalışma, Kültürpark’ın Lozan Kapısı ile Montrö Kapısı arasında yer alan Uzun Havuz alanında Kemeraltı’nın öne çıkan lezzetlerini, unutulan zanaatkarlarını, tarihi, kültürel değerlerini tanıtacak.

Lezzetler ve ustalar

Kemeraltı Sokağı’nda esnaf lokantası, midye, balık, söğüş, sütlü tatlılar, kuruyemiş, helva, şambali, kahve, şerbet, turşu suyu gibi “meşhur Kemeraltı lezzetleri” bir arada sunulacak. Kemeraltı lezzetlerinin yanı sıra çarşının ustaları Fuar boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Gümüş, deri, takı, keçe, minyatür, kaligrafi ustaları, hünerli elleriyle üretimlerine devam ederken, ziyaretçiler çeşitli atölye çalışmaları yaparak ustalıklarını sergileme şansı bulacak.

Dünü, bugünü, yarını

“Kemeraltı’nın Dünü, Bugünü, Yarını” sloganıyla oluşturulan Kemeraltı Sokağı’nda kültür ve tarih sohbetleri de olacak. Her gün saat 18.00 ve 20.00’de başlayacak iki farklı sohbetle, konusunda uzman kişiler, bilgilerini Tarih ve Sanat Müzesi avlusundaki Kemeraltı Sokağı Sahnesi’nde anlatacak. Bu sohbetlerde özellikle İzmir ve Tarihi Kent Merkezi hakkında sohbetler düzenlenecek.

Planör ve zeplin atölyesi

Kemeraltı’nda doğup dünya markasına dönüşen Eczacıbaşı, DYO ve Dalan ise tarihsel hikayelerini paylaşacak. TARKEM’in ve Kentimiz İzmir Derneği’nin projelerinin sergileneceği stantlarda Kemeraltı’nın canlandırılmasına yönelik hayata geçirilen projeler aktarılacak. Bu projelerden biri olan Tarihi İstiklal Okulu Yenilikçi Öğrenme Merkezi (KONTAK) standında çocuklara kodlama, 3D modelleme, paraşüt atölyesi, planör atölyesi, zeplin atölyesi gibi çeşitli atölyeler düzenlenecek.

360 derece gökyüzü keyfi

Kemeraltı’ndan çıkmış bir Türkiye markası olan Barçın Spor’un sponsorluğunda kurulacak Planetaryum Çadırı’nda, her 15 dakikada bir oynatılacak filmler ile çocuklar gökyüzünü izlemenin  keyfini sürcek. Kemeraltı Sokağı’nda İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) işbirliği ile bir de fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergide 47 fotoğrafçıdan Kemeraltı, Basmane ve Kadifekale’ye dair 200 fotoğraf ziyaretçilerle buluşturulacak. Altınordu Futbol Kulübü de hem standıyla hem de alanda yapacağı etkinliklerle sokağa renk katacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Antikacılar

Kemeraltı Antikacılar Çarşısı da bu sene Kemeraltı Sokağı’nın en renkli etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak. Sokaktaki standının yanı sıra her gün bir antika mezatı gerçekleştirerek ürünleri açık arttırma ile sahiplendirecek. Bu mezatlardan bazıları çocuklar ve ağaç dikimi yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına bağış olarak aktarılacak.

Kemeraltı İzmir Fuarı'na konuk oluyor Kemeraltı İzmir Fuarı'na konuk oluyor

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.