Kemeraltı işletmelerine Selluka Belgesi

Kemeraltı işletmelerine Selluka Belgesi
  • 5 Ağustos 2021 10:29

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Selluka törenine katıldı. Başkan Soyer yöresel lezzet, servis kalitesi, memnuniyet ve gastronomi kriterlerine göre Selluka Belgesi’ni almaya hak kazanan tarihi Kemeraltı Çarşısı ve çevresindeki lokanta ve ayaküstü lezzet noktaların sahiplerine plaketlerini verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde hayata geçirilen Selluka projesinin ödül töreni İzmir Ticaret Odası’nda yapıldı. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erdek, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz katıldı. Törende Fahrettin Tunç (Tarihi Yudumla Şerbetçisi), Aziz Numani (Numan Pide), Musa Nadi Altun (İzbel Gıda A.Ş) ve Hakan Korkuter (Lagora Old Town Hotel Bazaar) ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı.

Plaket alan işletmelerin ücretsiz tanıtımları yapılacak turistler işletmeleri ziyaret edecek
“Selluka Belgesi ve Plaketi” 270 hektarlık alanı kapsayan Kemeraltı ve çevresindeki lokanta- restoran, ayaküstü lezzet noktaları ve gıda ürünü satan işletmelere verildi. Yöresel lezzet, servis kalitesi, memnuniyet ve gastronomi kriterleri çerçevesinde değerlendirilen işletmeler puanlanarak, 1 Selluka, 2 Selluka ve 3 Selluka çiçeği bulunan plaketlere sahip oldu.  Plaket alan işletmeler ise söyle:
Bolulu Hasan Usta Süt Tatlıları, Sardine Balık Restaurant, Tarihi Kemeraltı Balıkçısı, Elgani Ezmecizade, Süt Çiçeği Süt Tatlıları, Tarihi Yudumla Şerbetçisi, Numan Pide, İzbel Gıda A.Ş, Lagora Old Town Hotel Bazaar, Yolo Art Lounge, İpek Kafe Restaurant, Ayşa Boşnak Börekçisi ve Ev Yemekleri, Acı Kahve. Selluka Belgesi’ni alan işletmelerin  çeşitli platformlarda ücretsiz tanıtımları yapılacak, turizm acenteleri ile anlaşılarak şehre gelecek yerli ve yabancı turistlerin bu işletmeleri ziyaret etmesi sağlanacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.