Kemalpaşa’ya Modern İtfaiye Tesisi

Kemalpaşa’ya Modern İtfaiye Tesisi
  • 27 Şubat 2016 14:17

Modern tesisleri, teknolojik donanımı ve eğitimli personeliyle Türkiye’nin en güçlü itfaiye teşkilatını oluşturmak üzere dev adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Ören Grubu İtfaiye Binası’nı da hizmete aldı.  Tesisin açılışı  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle gerçekleşti.

Kemalpaşa'ya Modern İtfaiye Tesisi

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa jandarma binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yine yakın zamanda ilçede belediye servis aracıyla tankerin çarpışması sonucu yaşamını yitiren tanker sürücüsüne Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Ören İtfaiye Binası’nın Armutlu, Bağyurdu ve çevre köylere hizmet vereceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İtfaiye teşkilatında 1363 personel görev yapıyor, 249 itfaiye aracı ile hizmet veriyoruz.  180 milyon liralık yatırımla 118 araç aldık. 80 tanesi de geldiğinde araç sayımız 329’a çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde AKS 110’u kurarak Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına öncülük yapmış, Toros Eğitim Merkezi ile de diğer ille rin itfaiye merkezlerine hizmet vermektedir. Ege bölgesindeki belediyelere arama kurtarma ekipmanları dağıtıyor, destek ağı oluşturuyoruz” diye konuştu.

Kemalpaşa'ya Modern İtfaiye Tesisi

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, açılışı yapılan tesisin sadece Ören’e değil Bağyurdu’ndan Yiğitler’e, Halilbeyli’den Armutlu’ya kadar büyük bir yerleşim bölgesine hizmet edeceğini söyleyerek, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Uğurlu, “Bizim için önemli bir projeydi.  Halilbeyli Köyü’nde bir yangın olduğunda yüreğimiz ağzına geliyordu.  Artık gönül rahatlığı içindeyiz” dedi.

Yaklaşık 2 milyon liraya mal oldu

1854 metrekare alan üzerine kurulan tesisin 250 metrekaresinde idari bina bulunuyor. Tesiste, 285 metrekare garaj, 30 metrekare havuz, bulunuyor. İdari binanın zemin katında yemekhane, teknik odalar, engelli tuvaletleri, mutfak, eğitim odası ve yönetici odası bulunuyor. Ören İtfaiyesi, düzenleme ve asfalt çalışmalarıyla birilikte 1 milyon 928 bin TL’ye mal oldu.

Kemalpaşa'ya Modern İtfaiye Tesisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 49’u  yerleşik, 3’ü  mobil olmak üzere  52 ayrı noktada görev yapıyor.

49 itfaiye grubundan 13 tanesi (Ören, Bayraklı, Yeniçamlık, Gaziemir, Aliağa, Menemen, Seyrek, Yeni Foça, Bayındır, Selçuk, Urla, Gümüldür) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan itfaiye binaları arasında yer alıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Foça Bağarası, Torbalı Çaybaşı, Bornova, Mordoğan, Çeşme Ilıca, Çeşme, Kınık, Seferihisar ve Kemalpaşa itfaiye gruplarının yapımı için de bina yeri ve proje çalışmaları sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.