Kemalpaşa Belediyesi’nden çiftçiyi sevindiren köprü

Kemalpaşa Belediyesi’nden çiftçiyi sevindiren köprü
  • 23 Ocak 2020 12:07

   Kemalpaşa Belediyesi, Yağpınar mevkide Yiğitler Çayı üzerine yapacağı betonarme kutu menfez ile çiftçilerin hem zamanından hem yakıttan tasarruf etmesine sağlayacak. Çayın üzerine inşa edilmeye başlanan 18 adet 2 metreye 2 menfez ile çiftçiler tarım arazilerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde gidebilecek.

 

Kemalpaşa Belediyesi’nden çiftçiyi sevindiren köprü

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın talimatıyla harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Yiğitler Çay’ı üzerine köprü inşa etmek için çalışma başattı.  Çiftçilerin tarım arazilerine gitmek için kullandığı çayda, zaman zaman su debisinin yükselmesiyle, kapanan yol ile ilgili sorun çözülecek. Yapılan çalışma sonrası çay üzerine 2 metreye 2 ebadında kullandıkları 18 beton köprü ile ulaşıma güvenli hale gelecek. Bu çalışma ile birlikte, çiftçilerin kat edecekleri mesafe kısaltılarak zaman ve yakıt tasarrufu yapacak.

“ÜRETİCİMİZ ARTIK GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ULAŞIM SAĞLAYACAK”
Yapılan köprü ile üreticiye büyük bir kolaylık sağladıklarını kaydeden Başkan Karakayalı, “Kemalpaşa’da üretici bizim gözbebeğimiz, onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Üreticinin yoğunlukla kullandığı, kiraz bahçelerinin çoğunlukta olduğu yol üzerinde köprü ihtiyacı vardı. Özellikle kış aylarında su debisinin yükselmesiyle birlikte, üreticimiz, çaydan geçemiyordu. O civarda da yakın bir geçiş alanı bulunmaması nedeniyle bu köprüyü yapmamız şart oldu. Zaten üreticimizden de böyle bir talep vardı. Böylelikle, hem zamanları kaybolmayacak hem de güvenli bir şekilde dereden geçebilecekler” diye konuştu.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.