Kayseri’den Ege’ye ateş düştü: 1 asker şehit, 3 asker yaralı

Kayseri’den Ege’ye ateş düştü: 1 asker şehit, 3 asker yaralı
  • 17 Aralık 2016 17:50

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan komando er 20 yaşındaki Hasan İlhan’ın acı haberi Denizli’nin Pamukkkale ilçesindeki baba evine ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne bombalı araçla yapılan saldırıda, 13 asker şehit oldu, 56 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan askerler arasında Denizlili komando er Hasan İlhan’ın da bulunduğu bildirildi. Denizli Vali Yardımcısı Ali Gergibozan, Denizli Garnizon Komutanlığı’ndan görevlilerle birlikte şehit erin Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesi, 736/2 Sokak’taki evine gelerek, market işletmecisi olan baba Süleyman İlhan ve ev hanımı anne Hanife İlhan’a şehadet haberini verdi.

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan İlhan çifti ile diğer oğulları 19 yaşındaki Fatih İlhan gözyaşlarına boğulup, ağıtlar yaktı. Ailesinin iki çocuğundan büyüğü olan, 8 aylık asker Hasan İlhan’ın elektrik- elektronik teknikeri olduğu öğrenildi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin tek katlı müstakil evine Türk bayrağı asıldı.

Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi ekipleri de şehidin ailesinin bulunduğu sokağı Türk bayraklarıyla donattı. Şehit erin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken bir ambulans da evin önünde bekletildi.

İZMİR’DEN 2, MANİSA’DAN BİR ASKER YARALI
Öte yandan Kayseri’deki, Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında yaralanan askerlerden birinin Manisa’nın Turgutlu, 2’sinin de İzmir’in Ödemiş ve Kiraz ilçelerinden oldukları bildirildi.

Bugün saat 08.45 sıralarında, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne, bombalı araçla yapılan saldırıda 13 asker şehit oldu, 56 asker yaralandı. Saldırıda yaralanan askerler arasında Manisa’nın Turgutlu ilçesinden er Mustafa Uçar, İzmir’in Ödemiş İlçesi’nden er Ali Kuşçu ve Kiraz ilçesinden er Kamil Yemez’in de bulunduğu bildirildi. Saldırıda askerlerden Mustafa Uçar’ın gözünden yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede ameliyat edildiği öğrenildi. Uçar’ın Turgutlu’nun Hacıisalar Mahallesi’nde yaşayan babası Erol Uçar ve annesi Anakız Uçar, oğullarının yaralandığını haber alır almaz, Kayseri’ye gitmek üzere yola çıktı. Diğer yaralı askerlerden Ödemişli Ali Kuşçu’nun İzmir’in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde oturan ailesi ile Kamil Yemez’in Kiraz’ın Karaburç Mahallesi’nde yaşayan yakınlarının da Kayseri’ye gittikleri öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.