Karşıyaka’da işgale ‘kaldırım’ çözümü

Karşıyaka’da işgale ‘kaldırım’ çözümü
  • 31 Mayıs 2019 12:38

Kent içi düzeni ve halkın huzurunu korumak adına işgal sorunuyla mücadeleye hız veren Karşıyaka Belediyesi, Çarşı’da yeni bir düzenleme çalışması başlattı. İlk etapta, Arabacılar Sokağı olarak da bilinen ‘Şehit Üsteğmen İsmail Cazgır Sokak’ta yapılan ve işyerlerinin işgal alanını sınırlandıran ‘kaldırım’ uygulaması, önümüzdeki süreçte ihtiyaç olan diğer sokaklarda da hayata geçirilecek.

DÜZENLEME BAŞLADI
Karşıyaka Belediyesi, yaya geçişini zorlaştıran ve görüntü kirliliği yaratan kamusal alan işgallerine, ‘kaldırım platformlar’ ile çözüm getirecek. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan uygulama kapsamında ilk çalışma, Şehit Üsteğmen İsmail Cazgır Sokak’ta (1690 Sokak) hayata geçirildi. Sokak üzerindeki işyerlerinin önünde kaldırım düzenlemesi yapılırken; esnafın masa, sandalye ya da satış yapılan ürünleri koyabildiği işgal alanları bu platform ile sınırlandırıldı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.