Karşıyaka ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı coşkuyla kutlayacak

Karşıyaka ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı coşkuyla kutlayacak
  • 6 Mart 2022 09:45

Karşıyaka Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında 7 gün boyunca sergi, yarışma, konser ve dans gösterisi gibi birbirinden renkli etkinliklere imza atacak. Türk Sineması’nın efsane aktörü Ediz Hun da programa konuk olacak.

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, 18 Mart’ta “Sokak Hayvanları İçin Kulübe Boyama Etkinliği” ile başlayacak. Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri ile anaokulu öğrencileri, boyama etkinliğini birlikte gerçekleştirecek. Ertesi gün İzmir Aşçılar Derneği ortaklığıyla “65+ Yemek Yarışması” yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 17 Mart mesai bitimine kadar Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ne bizzat kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptıran kişiler arasında kura çekimi yapılarak ana liste ve yedek liste belirlenecek.

KUŞAKLARARASI DAYANIŞMA

20 Mart’ta da düzenlenme aşamasında olan Karşıyaka Kent Ormanı’nda “Genç Fidanlar Bilge Çınarlar–Ağaç Dikim Etkinliği’’ gerçekleşecek. Kuşaklararası dayanışma ve aktif yaşlanma örneği olacak etkinlikte, 65+ vatandaşlar ve gençler birlikte fidanları toprakla buluşturacak. Aynı günün akşamı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yıldırım Bekçi, Bilge Çınarlar’a müzik ziyafeti sunacak. 21 Mart’ta Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde “Çınarlar Yarışıyor” Bilgi Yarışması düzenlenecek.

HUN’DAN “AKTİF YAŞLANMA” DERSİ

Sanatçı Ediz Hun, 22 Mart’ta 3. Yaş Üniversitesi öğrencilerine “Aktif Yaşlanma’’ konulu bir ders verecek. Daha sonra yine Ediz Hun’un katılımıyla, daha sonra Bilge Çınarlar Karma Sergisi’nin açılışı yapılacak. Ayrıca, Masterler Derneği ortaklığıyla 65+ Masterler Turnuvası gerçekleştirilecek. 23 Mart’taki Yaş Dostu Karşıyaka Atölyesi’ne ise Kent Balık Restoran ev sahipliği yapacak. Etkinlik programı, 24 Mart’ta Karşıyaka Çarşı-Hergele Meydanı’nda “Bilge Çınarlar Sokak Dansları Gösterisi” ile final yapacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.