Karabağlar’da yeni önlemler

Karabağlar’da yeni önlemler
  • 31 Mart 2020 12:52

Koronavirüse karşı yoğun ve sistemli mücadele sürüyor.

Karabağlar Belediyesi koronavirüs salgınına karşı önlem çalışmalarını, yoğun ve sistemli şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda acil olmayan ihalelerin tamamı iptal edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, salgının önlenmesi konusuna öncelik verdiklerini ve bütçe dengelerini buna göre yeniden ayarladıklarını vurgulayarak, “Bu kapsamda acil ve zorunlu olmayan ihalelerin tamamını iptal ettik. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü koşullar, bizleri kriz belediyeciliğini uygulamayı zorunlu kılıyor. Salgının önüne geçmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karabağlar'da yeni önlemler
İçişleri Bakanlığı tarafından pazaryerleriyle ilgili yayınlanan son genelge kapsamında çalışmalar da hız kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi,  İzmir Pazarcılar Odası ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yöneticilerinden oluşan bir heyet, Bozyaka Pazaryeri’nde inceleme yaptı. Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde başlayan inceleme kapsamında,  pazar tezgahlarının aralarının en az 3 metre aralıklı olması için esnafa uyarılarda bulunuldu. Zorunlu olmayan ürünlerin satışına izin verilmedi. Ayrıca, açıkta satışı yapılan zeytin gibi ürünlerin kapalı ortama alınması istendi. Pazarcı esnafına, satış sırasında eldiven ve maske takmaları gerektiği hatırlatıldı. Sebze ve meyvelerin  doğrudan esnaf tarafından, hijyen koşulları dikkate alınarak poşetlenmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. Pazaryerlerinin giriş ve çıkışlarına dezenfektan konulurken, esnafa da maske ve eldiven dağıtıldı. Ayrıca esnafın ateşi de ölçüldü.
Etkinlik öncesinde pazaryerlerine yeni koronavirüsü riskine karşı uyarı afiş ve pankartları asan Karabağlar Belediyesi Zabıta ekipleri, esnafa da bu afişlerden dağıttı. Yaptırımlar Karabağlar’daki 12 pazaryerinde de uygulanacak ve zabıta ekiplerince bunlara uyulup uyulmadığı denetlenecek. Ayrıca genelge kapsamında tüm  pazaryerlerinde satışlar saat 19.00’da sonlandırılacak.

NELER YAPILDI?

Karabağlar Belediyesi, salgının ülkemize sıçradığının açıklanmasının ardından önlem alan yerel yönetimlerin başında geldi. Bu kapsamda ilçedeki toplu yaşam ve kullanım alanlarında dezenfektan çalışmaları düzenli aralıklarla sürüyor. Sokaklar, hazırlanan plana uygun olarak ilaçlı sularla yıkanıyor, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor. Devletin yayınladığı genelgelere göre işyerlerinde fahiş fiyat denetimleri yapılıyor. Evde kalması zorunlu olan yurttaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ekipler oluşturan Karabağlar Belediyesi, bir çok hizmeti de internet ortamında veriyor. Karabağlar'da yeni önlemlerKarabağlar'da yeni önlemler

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.