Karabağlar’da Neşet Ertaş’ın heykeli yazı tahtasına döndü

Karabağlar’da Neşet Ertaş’ın heykeli yazı tahtasına döndü
  • 6 Nisan 2018 13:12

Geçtiğimiz günlerde Medya Ege’nin gündeme getirdiği Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki milyonluk yatırımın sahipsiz kalması haberiyle gündeme gelen ve İzmirliler tarafından tepkiyle karşılanan Karabağlar Belediyesi, bir vurdumduymazlık örneğine daha özne oldu.

Karabağlar'da Neşet Ertaş'ın heykeli yazı tahtasına döndü

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın yaşamının son yıllarını geçirdiği Karabağlar’da adının verildiği park, bakımsızlığıyla uzun zamandır şikayet ediliyor. Bozkırın tezenesi Ertaş’ın adına 2013 yılında dönemin belediye başkanı Sıtkı Kürüm tarafından ustanın anısına sahip çıkmak anısına yaptırılan heykel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhitin Selvitopu tarafından bakımsızlığa terk edilmiş halde…

Karabağlar'da Neşet Ertaş'ın heykeli yazı tahtasına döndü

Heykelin bulunduğu alan sprey boya ile adeta yazı tahtası haline dönüştürüldü; ayrıca Neşet Ertaş’ın heykelindeki sazının burgularının da kırılarak tahrip edildiği görüldü.

Karabağlar'da Neşet Ertaş'ın heykeli yazı tahtasına döndü

Usta sanatçının hayatının son bölümlerini geçirdiği ilçedeki eski komşuları da durumdan oldukça şikayetçi. Uzun zamandır heykelin bu halde olduğunu ve şikayetlere rağmen belediye ekiplerinin durumu dikkate almadığını ifade eden vatandaşlar, Karabağlar Belediyesi’ni ustanın anısına saygıda duyarlı olmaya çağırdı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.