Karabağlar’da kısıtlamaya rağmen coşkulu 23 Nisan

Karabağlar’da kısıtlamaya rağmen coşkulu 23 Nisan
  • 23 Nisan 2021 21:13

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını kısıtlamalarına rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkulu etkinliklerle, alanlarda kutladı.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kutlamalar kapsamında ilk olarak meclis üyeleriyle birlikte Karabağlar Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kaymakamlığı işbirliğiyle oluşturulan araç konvoyu, kısıtlamalar nedeniyle evlerinde kalmak zorunda kalan vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu. Atatürk ve Türk bayraklarıyla, kırmızı beyaz balonlarla donatılmış araçlar ilçe sokaklarını turladı. Evlerinin balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşların sevgi gösterileriyle, Türk bayraklarıyla karşılanan araçlardan sürekli marşlar çalındı.Karabağlar’da kısıtlamaya rağmen coşkulu 23 Nisan
Başkan Selvitopu da, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve alışverişe çıkmış vatandaşlarla birlikte konvoyu, Ordu Caddesi Parkı önünde selamladı. Başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlara Türk bayrağı armağan ederek bayramlarını kutlayan Başkan Selvitopu’a, yoldan geçen araçlardaki sürücüler de korna çalarak eşlik etti.
Daha sonra katılımcılar Ordu Caddesi boyunca Türk bayrakları ve marşlarla yürüyerek, 23 Nisan coşkusunu paylaştılar.Karabağlar’da kısıtlamaya rağmen coşkulu 23 Nisan

Halkın iradesi mücadelede…

23 Nisan’ın Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yedi düvele karşı verdiğimiz bu mücadele sırasında demokrasi de unutulmamıştır. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla halkın iradesi kurtuluş mücadelesine yansıtılmıştır. Yine TBMM’nin başkomutan olarak tam yetki verdiği Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu mücadele kazanılmıştır. 23 Nisan böylesine önemli bir gündür” dedi.
Atatürk’ün 23 Nisan’ı emanet ettiği çocukların, 19 Mayıs’ı emanet ettiği gençlerin her türlü zorluğa rağmen Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu onurlu mücadeleyi veren ve o zor koşullarda bile halk iradesini öne çıkaran Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.