Karabağlar’da kadrolu işçilerin toplu sözleşme sevinci

Karabağlar’da kadrolu işçilerin toplu sözleşme sevinci
  • 7 Eylül 2020 12:27

Başkan Selvitopu, alınteri dökenlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.Karabağlar Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak çalışan 87 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’yla Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan arasında törenle imzalandı. Belediye başkanlık makamında koronavirüs önlemlerine uyularak gerçekleştirilen imza törenine, Başkan Selvitopu ve Doğan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, belediye bürokratları ve sendika yöneticileri katıldı. Sözleşmeyle, çalışanların maaşlarına sosyal haklarla birlikte yaklaşık yüzde 17 zam yapıldı.

Başkan Selvitopu, zam rakamlarını ülke gerçekleri ve belediyenin bütçesine göre belirlediklerini belirterek, “Gönül isterdi ki daha fazla zam verelim ama ben gerçekçi bir insanım. Bizim için istikrar çok önemli. Maaşları, diğer alacaklarınızı günü gününe yatırmamız çok önemli. Bugüne kadar bu konuda aksaklık yaşanmadı. Sadece sizi değil tüm çalışanlarımızı ilgilendiren toplu sözleşmelerde de, bu konuya özen göstererek zam oranlarını belirliyoruz” dedi.Karabağlar’da kadrolu işçilerin toplu sözleşme sevinci

Bugüne kadar alınteri döken tüm çalışanların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Herşeye rağmen belediye çalışanlarını ezdirmedik ezdirmeyiz de… Hesabımızı gerçekçi, sağlıklı yaparak bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz. Ne yaptığımızın farkındayız. Çalışanlarımızın, alın teri dökenlerin her zaman yanında olacağız. Kadrolu işçi olarak çalışan 87 arkadaşımız var. 87 arkadaşımızdan da memnunuz. Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sendika Şube Başkanı Ayhan Doğan da, şunları söyledi:

“Sözleşmemizin hem sendikamız hem belediyemize hayırlı olmasını diliyorum, Ülkemizin bu zor şartlarında, belediyelerin İller Bankası kesintileri başta olmak üzere gelirlerinin çeşitli nedenlerle azaldığı bir dönemde bize bu zammı yaptınız, enflasyona ezdirmediniz.  Biliyoruz ki emekten yana bir belediye başkanımız var. İşçilerimizin hiçbir alacağı yok. Piyasaya borcu olmayan İzmir’in gözde bir belediyesi Karabağlar. Emekten yana tavrınız için tekrar teşekkür ediyorum.”

İmza töreninin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.