Karabağlar’da “Hepimiz Biriz, Eşitiz” semineri

Karabağlar’da  “Hepimiz Biriz, Eşitiz” semineri
  • 26 Mart 2016 10:25

Koç Holding’in “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesinin seminerine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkmasının bu tür çalışmalara bağlı olduğuna değinerek, “Özellikle kadına şiddet eğitimle, sosyal çalışmalarla ve kültürel gelişmelerle ortadan kalkabilir. Bu konuya hem kamu, hem özel sektör ilgi gösterirse aşılabilir” dedi.

Koç Holding’in, “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi seminerleri Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı işbirliğiyle Karabağlar’da gerçekleştirildi. Seminere, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Koç grubu bünyesinde İzmir’de beyaz eşya mağazası bulunan ve 2006 yılından bu yana bu proje içinde yer alan Karabağlar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Engin Soy’un proje sunumu ile başlayan seminerin açılış konuşmasını  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı.

Bu tür projeler ile cinsiyet ayrımcılığı ortadan kalkabilir

Seminere kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişinin katıldığını belirten Başkan Selvitopu, “Karabağlar’ın kalbi burada, Ülkemiz için ne katkı koyabilirsek bu ülkenin geleceği için önemlidir. Bunu sadece kamu kurum ve kuruluşlarının yapması mümkün değil. Aynı zamanda özel sektörlerinde katkı koyması son derece önemli” dedi.

Cinsiyet ayrımcılığının tamamen ortadan kalkmasının bu tür çalışmalara bağlı olduğuna değinen Selvitopu şunları söyledi “Özellikle kadına şiddet toplumda önemli bir konu. Bunların ortadan kalkması eğitimle, sosyal çalışmalarla, kültürel gelişmelerle olabilir. Hem kamu hem özel sektör ilgi gösterirse aşılabilir. Bu çalışmaların yaygınlaştırılması gerekir. Bizde belediye olarak buna benzer çalışmalar düzenliyoruz.”

Karabağlar’da  “Hepimiz Biriz, Eşitiz” semineri

Kadınlar aydınlanırsa çocuklar aydınlanır

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise yaptığı konuşmada, cehaletin önündeki en büyük engelin kadınlar olduğunu söyledi.  ‘Kadınlar aydınlanırsa çocuklar aydınlanır,  ülke gelişir ve eşitlik, adalet gibi kavramlar daha yerine oturur’ diyen Tunç, “Kadınların toplumda hak ettiği yeri alması için gereken en temel şey katılımcı demokrasiyi harekete geçirmektir. Bu milletvekillik olur, kaymakamlık olur, müdürlük olur. Bizler, kadınların toplum içindeki rolünü arttırdığımız sürece emin olun, BM(Birleşmiş Milletler) insani gelişmişlik endeksi vardır. Bizim oradaki endeksimiz çok daha anlamlı ve güzel olur” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA’NIN GÜZELLİKLERİ FOTOĞRAFA YANSIDI

Duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz

Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan ise gerçekleştirdikleri  seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Sunumun ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Şeniz Akan’a Karabağlar’ın mobilya kenti olmasından dolayı ustalar tarafından el işlemesi özel olarak hazırlanan sandık hediye etti.

Konuşmanın son bölümünde Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı Müdürü Nurcan Müftüoğlu sahneye çıktı. Müftüoğlu  barkovizyondan yaptığı sunumla toplumsal cinsiyet kavramının ne olduğunu ve hangi kalıp yargılardan beslendiğine yönelik bilgilendirme yaptı. Seminerlerde evdeki işlerin yeniden paylaşımından çocuk yetiştirme sorumluluğunun eşit üstlenilmesine, kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almasını sağlayacak oluşumların desteklenmesine uzanan somut öneriler paylaşıldı.

Etkinliğin sonunda Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve katılımcılar ellerinde “Şimdi değilse ne zaman”, “Biriz,eşitiz” yazılı dövizlerle objektiflere poz verdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.