Karabağlar’da Gergin Meclis

Karabağlar’da Gergin Meclis
  • 1 Nisan 2016 20:04

Karabağlar’da Meclis başkanvekilliği seçiminde oy sayımı sırasında ve sonuçlar açıklandıktan sonra gergin anlar yaşandı. AK Parti Grubu seçime itiraz ederken, Başkan Selvitopu oturumu erteledi.

Başkan meclis toplantısına başlamadan önce belediyenin yaptığı hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Daha sonra gündem maddelerine geçilirken, ihtisas komisyonlarının bir yıllık yeni üyeleri belirlenmesi için seçimlere başlandı. Seçimlerde ise gergin anlar yaşandı.

DİVAN KATİPLERİ SEÇİLDİ
Divan Katipliğine; CHP’den Servinaz Ömür, Özgür Özdemir , AK Parti’den ise Ayşe Arslan Erten seçildi. Yedek üyeliklere ise CHP’den Hanize Uysal, Emel Tangobay, AK Parti’den ise Cevat Bekiroğlu seçildi.

MECLİS BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNDE GERGİNLİK
Meclis Başkanvekilliğine; CHP’den Mehmet Aydoğan aday gösterilirken, AK Parti’den ise İmet Tunç aday oldu.
Toplantıda, Başkan Muhittin Selvitopu’ya muhalif olduğunu bilinen Turan Manduz ise 1.Meclis Başkanvekilliği’ne bireysel olarak aday olduğunu açıkladı.

Sayım sırasında Başkan Selvitopu sıkıntı tespit etti ve oturuma 5 dakika ara verdi. Aranın ardından Selvitopu bu kez 1. ve 2. diye belirtilmediği için oyların bazılarının geçersiz olduğunu söyledi. Selvitopu’nun açıkladığı sonuçlara göre CHP’den Mehmet Aydoğdu 15, CHP’den bireysel aday olan Turan Manduz 11, 2. Meclis Başkanvekili için aday olan AK Partili İmet Tunç 25 oy aldı.

Bu sonuçlara göre 1. Meclis Başkanvekili Mehmet Aydoğdu seçilirken,  2. Meclis Başkanvekili ise İmet Tunç oldu.
SAYIM SIRASINDA GERGİNLİK
Öte yandan sayım yapılırken AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla, seçimin yasaya aykırı yapıldığını ve oyların çok geç sayıldığını söyledi.

Fazla, oylar sayılırken ara verildiğinin altını çizerek ‘kanunsuz işlem’ vurgusu yaptı ve bu durumun tutanaklara geçmesini istedi.

Bunun üzerine Başkan Selvitopu, Fazla’ya yerine oturmasını söyledi. CHP’li Üye Recep Çatuk da AK Partilileri şovanistlik yapmakla suçladı.

Çatuk’un sözleri üzerine yanıt AK Partili İmet Tunç’tan geldi. Tunç, “Biz yapılan her türlü hukuksuz işe bağırırız da çağırırız da” diyerek, Çatuk’a, ‘Ne diyosunuz’ diye çıkıştı.

AK Parti cephesinde seçim sonuçlarına da itiraz geldi. AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla ve İmet Tunç seçimlerin tekrar yapılması gerektiğini, hukuka aykırı yapıldığını söyledi ve dilekçe verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

Başkan Selvitopu ise divanda AK Parti’den bir üyenin de olduğunu söyleyerek, herkesin ortak imzası bulunduğunu belirtti.

VE BAŞKAN OTURUMU KESTİ
AK Parti cephesinde gelen eleştiriler devam edince Başkan Selvitopu, meclisin daha sağlıklı düşünmesi ve incelemesi için toplantıyı keserek 5 Nisan Salı günü saat 18:00’e erteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.