Karabağlar’a yeni yıl armağanları

Karabağlar’a yeni yıl armağanları
  • 2 Ocak 2021 11:45

Karabağlar Belediyesi, KARBEL şirketi aracılığıyla satın aldığı ve modern çöp toplamada kullanılan ÇAÇA’yla süpürge aracını, yeni yıl öncesi ilçeye kazandırdı.  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bütçemizi doğru kullanarak yaptığımız yatırımlarla temizlik filomuz güçleniyor. Satın aldıklarımız ve yenilediğimiz araçlar sayesinde daha temiz bir Karabağlar hedefliyoruz” dedi.

Yeni ÇAÇA’nın piyasa değerinin 1.200.000 lirayı aştığını, yine KARBEL aracılığıyla geçen aylarda satın alınan 600.000 lira değerindeki süpürge aracının Karabağlar sokaklarında hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, eski süpürge aracının da baştan aşağı yenilendiğini vurguladı. Başkan Selvitopu, “Ekiplerimiz, yeni teknolojiyle donatılmış bu araçları kullanarak daha temiz bir Karabağlar için çalışıyor. Kentimizde yaşayan 500 bin insanımıza eşit şekilde hizmet etmek için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz” dedi.Karabağlar’a yeni yıl armağanları

 “Çok amaçlı çöp aracı” olarak tanımlanan ÇAÇA’lar, sadece araç şoförünün kullanımıyla çalışıyor. Böylece toplayıcı işçilere gerek kalmıyor. Şoför, hidrolik kol aracılığıyla kaldırdığı yeni nesil konteynerlerdeki çöpü aracın içine boşaltıyor. Konteyner, yine hidrolik kol aracılığıyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerleştiriliyor.

ÇAÇA araçlarının sayısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilenlerle birlikte 3’e ulaştı.

ÇAÇA’ların kullanımı için satın alınan 3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler de Karabağlar’ın Mehmetçik Bulvarı, İnönü, Ali Rıza Avni, Hasan Tahsin ve Saim Çıkrıkçı caddeleri gibi bir çok noktasına konuldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.