KARABAĞLAR CHP’DE FİYASKO VE SKANDAL!

KARABAĞLAR CHP’DE FİYASKO VE SKANDAL!
  • 7 Ekim 2016 12:25
CHP’nin tüzük gereği topladığı Danışma Toplantıları’nın Karabağlar ayağı fiyasko ve skandala sahne oldu. İzmir’in en fazla nüfusa sahip olan ilçesinde düzenlenen toplantıya 40-45 kişi katılırken katılım davetinin daha geniş çerçevede yapılmasını isteyen Milletvekili ve belediye meclis üyelerine İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın skandal bir şekilde “kınıyorum” şeklindeki çıkışı tartışma yarattı.
CHP Tüzüğünün 57. Maddesi çerçevesinde düzenlenen Danışma Toplantıları ardı ardına hayata geçiriliyor. İzmir’in en küçük ilçelerinde dahi büyük coşku ile yapılan bu toplantılar Karabağlar’da katılım anlamında fiyasko ile sonuçlandı. 500 bini aşkın nüfusu ile İzmir’in en büyük ilçesi olan Karabağlar’ın 12 bini aşkın üyeli CHP İlçe Başkanlığı’nın Bozyaka Kültür Merkezi Ferdi Özbeğen Nikah Salonu’nda düzenlediği danışma toplantısı davet edilenlerin sayısının ilçe Başkanı tarafından kısıtlı tutulması nedeniyle 45-50 kişilik bir grup ile yapıldı. Katılım gösterenlerin 2’sinin Milletvekillleri Murat Bakan ve Tacettin Bayır, 2’sinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Şehrezat Mercan ve Mahir Polat, İl eski Başkanı Bedri Serter, Kadın Kolları İl eski Başkanı Nurhan Yanya, 10 kadar il yöneticisi olması katılım sayısını arttırdı.
Belediye Meclis Üyeleri Yoktu!
Toplantıya CHP’li Karabağlar Belediye Meclisi üyesi 22 isimden sadece 9’unun katılması göze çarpan diğer bir ayrıntıydı. Bunun yanı sıra İlçe Başkanı, Gençlik Kolları Bakanı ve Kadın Kolu Başkanı haricinde sadece 4 ilçe yöneticisinin olması fiyaskonun bir başka yönüydü. Bu görüntü Karabağlar kulislerinde dile getirilen “İlçe Başkanı ile parti tabanı kopuk. Kendi yönetimi ile ciddi sorunlar var bir araya gelemiyor” iddialarını doğrular nitelikteydi.
Kınama Skandalı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açılış konuşmasının ardından kürsü konuşmalarına geçilen toplantı ilk olarak kürsüye gelen İzmir Mlletvekili Murat Bakan’a Belediye Başkanı ve İlçe Başkanına yakınlığıyla bilinen belediye çalışanı İbrahim Çayan’ın sataşması ile bir anda gerildi. İlçe Başkanı Yıldız’ın müdahale edememesi ve seyirci kalması sonrası Bakan kürsüyü bırakarak Çayan’a söz verdi. Gerilim salonda bulunan diğer partililerin müdahalesi ile sonlandı.
Bakan’ın ardından kürsüye gelen İlçe eski Başkanlarından Polat Manduz katılımın azlığından yakınarak böylesi toplantıların örgütü kucaklamanın fırdatı olduğunu dile getirmesi ile devam etti. Toplantıya katılımın azlığı İl Başkanlığı da yapan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır başta olmak üzere diğer konuşmacılar tarafınan da dile getirildi. Sn olarak kürsüye gelen ilçe eski yöneticilerden Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Ali Bartu’da aynı konuya eğinerek “Katılım daha geniş olsaydı daha iyi olurdu” sözleri sonrası İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’dan skandal sözler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği “Fikir ve düşünce özgürlüğü” açıklamasına taban tabana zıt bir şekilde konuşan İlçe Başkanı Yıldız, tüzüğün kendisine verdiği yetkiyi kullandığını ifade ederek geniş katılım fikrini beyan edenleri kınadığını dile getirmesi salonda bir anda gerilimi arttırdı. Yıldız’ın bu sözlerine tepki gösteren İlçe eski Başkanlarından Polat Manduz, başkanı saygıya davet ederek kınanacak kişinin kendisi olduğunu ifade etti.
Toplantının sonunda yükselen tansiyon Divan Başkanı olan 1. Bölge Örütlenmesinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın girişimleri ile sona erdirildi.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak turu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.